VIDEO EXCLUSIV Polițiștii cer urgent materiale de protecție: "Și ei au acasă familie și părinți în vârstă"

Ultima actualizare:

    Cosmin Andreica, liderul Sindicatului polițienesc „Europol”, a vorbit live la „Contează pe Click!”foto: Click!
Cosmin Andreica, liderul Sindicatului polițienesc „Europol”, a vorbit live la „Contează pe Click!”foto: Click!

Polițiștii și jandarmii din întreaga țară se confruntă cu o penurie constantă în ceea ce privește asigurarea materialelor de protecție împotriva COVID 19.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului polițienesc „Europol”, a declarat miercuri la emisiunea online „Contează pe Click!” că cea mai mare parte a polițiștilor de pe teren nu au echipamentele de protecție necesare. „Cei mai mulți dintre polițiștii din stradă nu au parte decât de o mască și de o pereche de mănuși care trebuie purtate chiar și o săptămână. Și polițistii sunt tot oameni, și ei au familie și părinți în vârstă, deci se gândesc la consecințele unei eventuale contaminări. Cineva trebuie să înțeleagă că simpla purtare a uniformei militare nu te apără în acest caz de virus. Iar un polițist contaminat, care intră zilnic în relație cu zeci de cetățeni, e pur și simplu o amenințare fără egal”, a adăugat același Andreica. El a mai spus că starea de spirit a colegilor săi este bună până în acest moment, dar lipsa echipamentelor de protecție și a stresului din ce în ce mai mare, la care se adaugă lipsa psihologilor în cele mai multe unități de poliție din țară, vor începe în curând să-și facă simțită prezența.

Andreica s-a mai plâns și de faptul că polițiștii vor putea în această perioadă să fie mult mai ușor judecați și chiar demiși, din cauza unui ordin dat recent care conferă șefilor ierarhici puteri sporite. „E cea mai bună oportunitate pentru cineva care vrea să scape de un coleg polițist care-i nu este pe plac. Pot apărea tot felul de abuzuri, ca de exemplu cazul de la Sălaj unde colegilor mei li s-a cerut să nu uite că există un plan de amenzi ce trebuie îndeplinit, chiar și pe vremea pandemiei”. Cosmin Andreica crede că cea mai mare amenințare în acest moment la adresa colegilor săi este contaminarea secțiilor de poliție, după modelul carantinării mai multor spitale din țară, ceea ce ar afecta buna organizare a muncii de polițist la nivel local și național.

Citește și:

Coronavirus la Secția 19 Poliție din București. 25 de oameni ai legii au fost trimiși în izolare

VIDEO EXCLUSIV "În 24 de ore testăm întreaga populație a Sucevei"! Ce metodă propune Tudor Ciuhodaru

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net