VIDEO Explozie urmată de incendiu la Fabrica de Arme din Cugir! O persoană a fost carbonizată

Ultima actualizare:

    foto: ISU Bucureşti-Ilfov
foto: ISU Bucureşti-Ilfov

În decursul zilei de luni, 12 noiembrie, în jurul orei prânzului, la Fabrica de Arme Cugir a avut loc o explozie, urmată ulterior de un incendiu. Incidentul s-a soldat cu o victimă, persoana în cauză fiind găsită carbonizată. Incendiul a fost stopat după o oră și jumătate, iar o echipă a Ministerului Economiei s-a deplasat la fața locului pentru a investiga cauzele tragediei.

După ce o persoană a murit în urma exploziei de la fabrica de armamament din Cugir, Alba, a fost deschis un dosar penal în acest sens. Explozia, urmată de incendiu, s-a produs într-un tunel subteran de testare a muniţiei. Potrivit realitatatea.net, la momentul respectiv pe tură se aflau 12 bărbaţi şi 7 femei, care lucrau atunci, conform presei locale. Toţi angajaţii au reuşit să evacueze zona în siguranță, cu excepţia unei femei, care a fost găsită carbonizată. Victima avea 51 de ani, iar momentan cauzele exploziei nu au fost stabilite. 

La fața locului s-a intervenit cu 12 autospeciale, însă potrivit aceleiași surse, după izbucnirea incendiului au început să explodeze și pachetele cu cartușe, așa că pompierii au fost nevoiți să oprească intervenția. Incendiul a fost oprit după o oră și jumătate, iar în prezent este investigată cauza exploziei de către o echipă de la Ministerul Economiei, aceasta fiind instituția care are în portofoliu uzina. 

O anchetă este în desfășurare la Cugir 

La ordinul Ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, o echipă a Ministerului Economiei formată din persoane abilitate din cadrul structurii pentru situații de urgență de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgență la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incidentul raportat. De asemenea, poliția din Cugir efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă. 

„Aceasta este o situație de urgență încă în desfășurare și vom reveni cu detalii pe măsură ce reprezentanții Cugir, ai Ministerului și ai Parchetului, aflați la fața locului vor fi în măsură să le furnizeze”, transmit autoritățile, potrivit Știrile Pro Tv

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net