VIDEO. Gherghina Boaru, una dintre cele mai cunoscute siameze din România, condusă pe ultimul drum

Ultima actualizare:

    † Gherghina Boaru (31 de ani) FOTOGRAFII: MONITORUL DE BOTOŞANI
† Gherghina Boaru (31 de ani) FOTOGRAFII: MONITORUL DE BOTOŞANI

Rudele şi prietenii îşi iau astăzi rămas bun de la Gherghina Boariu, siameza care a decedat, duminică, la Spitalul Judeţean Mavromati.

Sfâşiată de durere, sora Gherghinei a stat în permanenţă la căpătâiul celei care i-a fost aproape 32 de ani.

“Am știut că o să plece, dar nu ne-am despărțit pentru totdeauna, eu știu că ea o să fie totdeauna lângă mine, o să stea sus să mă vadă, o să plece din corp, dar în suflet e cu mine, sigur. Așa că nu o să mă despart de ea pentru totdeauna”,  a declarat Lina Boariu, potrivit botosaneanul.ro.Gherghina Boariu a murit după ce a fost diagnosticată cu ciroză hepatică. Femeia a muncit 11 ani peste hotare şi se întorsese în ţară în urmă cu două luni, după ce primise diagnosticul necruţător.

În aceste momente la Biserica Penticostală Betel, din orașul Bucecea, are loc ceremonialul religios pentru înmormântarea Gherghinei.

Femeia avea doi copii, iar luna viitoare ar fi împlinit 32 de ani. Boala a răpus-o însă şi i-a furat bucuria de a-şi vedea micuţii crescând.

Siamezele Lina şi Gherghina s-au născut pe 29 iulie 1982 într-o familie simplă din Bucecea. Ele au şocat România anilor '80, când s-au născut lipite în dreptul inimii, de la stern la ombilic. Şansa lor a venit la şase luni de la naştere, când o echipă de 28 de medici din Elveţia au reuşit să le separe, după o operaţie care a durat 10 ore. A fost a treia operaţie reuşită din lume.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net