Sfârşitul sezonului în tenis îi aduce Simonei Halep alte distincţii şi premii decât cele cucerite pe teren. Numărul 1 mondial în ierarhia fetelor a fost decorată astăzi de biserică într-o ceremonie scurtă şi restrânsă desfăşurată în Catedrala Tomisului.


Arhiepiscopul Tomisului i-a conferit marii campioane distincţia eparhială pentru mireni "Crucea Sfântul Apostol Andrei".

Simona Halep a venit la festivitate însoţită de tatăl său, Stere Halep, şi a adus cu ea şi un frumos buchet de flori pe care l-a dăruit Bisericii. Arhiepiscopia Tomisului a dorit să o decoreze pe Simona cu crucea Sfântului Andrei pentru a pune în valoare personalitatea excepţională a tinerei sportive constănţene. Şi, de asemenea, pentru a răsplăti modelul de dăruire şi credinţă pe care Simona Halep îl aduce în atenţia publicului, prin performanţele deosebite obţinute pe terenul de tenis.

Arhiepiscopul Teodosie le-a spus celor prezenti ca viaţa creştinului seamănă foarte bine cu viaţa unui sportiv, care se străduieşte, prin disciplină şi efort, să dobândească cununa victoriei. Simona Halep i-a mulţumit arhiepiscopului pentru decoraţie.

Simona Halep a devenit ieri şi Ambasador al Universităţii „Ovidius" din Constanţa, fiind primul titlu de acest fel pe care instituţia îl decernează unui sportiv român. Halep a spus că distincţia este specială şi diferită. De asemenea, Simona va deveni Doctor Honorius Causa al Universităţii de Vest din Timişoara, în cadrul unui eveniment programat pe 23 noiembrie. După ceremonia religioasă de la Catedrala Tomisului, Simona Halep a plecat spre casă nu înainte, însă, de a fi binecuvântată de Arhiepiscop.

Loading...
Citeste tot despre: