VIDEO Imagini apocaliptice! Șofer luat de apă cu tot cu mașina. 35 de localități sunt afectate de inundații

Ultima actualizare:

    Mașina a rămas blocată în apele învolburate ale Râului PesceanaFoto: ISU Vâlcea
Mașina a rămas blocată în apele învolburate ale Râului PesceanaFoto: ISU Vâlcea

Ploile torențiale au făcut prăpăd! Nu mai puțin de 35 de localități au fost afectate de inundații, în ultimele 24 de ore. Vorbim despre gospodării distruse de ape, dar și de un caz mai puțin obișnuit. Un șofer a văzut moartea cu ochii, după ce a rămas blocat în mașina înghițită de albia unui râu învolburat.

35 de localități din 11 județe au fost afectate de plolile abundente. Este vorba despre Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Sălaj, Timișoara și Vâlcea.

65 de case au fost inundate

Pompierii militari, împreună cu autoritățile locale, au intervenit pentru evacuarea apei din 65 de case, 32 de beciuri, 78 de curți și 98 de anexe gospodărești.

Șoferul a crezut că mașina lui de teren va putea traversa albia Râului Topolnița
Șoferul a crezut că mașina lui de teren va putea traversa albia Râului Topolnița

Potrivit reprezentanților Inspectoartului pentru Situații de Urgență, o situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Drăgășani, din Vâlcea.

Imagini apocaliptice! Șoferi, luați de apă cu tot cu mașina și cu tractor

Un bărbat a rămas blocat cu autoturismul, în albia râului Pesceana, în timp ce încerca să traverseze zona. Acesta a sunat disperat la 112, iar salvatorii au ajuns la timp să-l scoată înainte ca mașina să fie acoperită complet de apă.

Un alt caz similar a existat în localitatea Piatra Albă, din Mehedinți, unde o persoană a fost surprinsă de viitură, în timp ce încerca să traverseze cu tractorul albia râului Topolnița.

Tractorul era răsturnat, iar șoferul se afla în ape până la brâu, în momentul în care pompierii au ajuns la el. Acesta s-a ținut cât a putut de fiare ca să nu fie luat de viitură.  A fost scos cu o cordelină, cu tot cu tractor.

Șapte drumuri, afectate de viitură

De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, traficul rutier a fost temporar blocat pe patru drumuri naționale și pe trei drumuri județene. Autoritățile spun că este vorba despre: DN 66A, DN 67, DN 64, DN 7A, DJ 703, DJ 673 C și DJ 671 B.

Și traficul feroviar a fost temporar întrerupt pe o linie feroviară industrială între localitățile Lupeni și Petroșani, iar astăzi, 6 decembrie, la ora prânzului, traficul se desfășura încă restricționat pe un fir, între localitățile Călimănești și Brezoi, pe secția de cale ferată 201 Vâlcea-Sibiu.

Recomandări de la pompieri în caz de inundații

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, pompierii vă recomandă:

  • Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul;
  • Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată;
  • În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.
  •  

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net