VIDEO! Klaus Iohannis este noul preşedinte al României! Rezultatele oficiale BEC

Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a obţinut 94% din voturile românilor din Noua Zeelandă
Klaus Iohannis a obţinut 94% din voturile românilor din Noua Zeelandă

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL), formată din PNL şi PDL, a câştigat alegerile prezidențiale, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central.

UPDATE 11.01 Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale.

UPDATE 09.09 Klaus Iohannis a obținut o victorie zdrobitoare și la nivelul județelor, potrivit rezultatelor finale date de BEC.

UPDATE 09.00 Klaus Iohannis a obţinut 54,66% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,33% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 96,50% din procesele verbale.

UPDATE 05.00 Klaus Iohannis - 54,81%, Victor Ponta - 45,18%, după numărarea voturilor din 76,53% din secţii.

Au fost introduse în sistemul de calcul, potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, rezultatele din 14.424 de secţii de votare, din cele 18.847, adică, 76,53%.

Astfel, au fost înregistrate rezultate finale în 12 judeţe.

UPDATE 02.00 Biroul Electoral Central a anunţat luni noapte, la ora 02.00, rezultatele după numărarea voturilor din 33% din secții: Klaus Iohannis - 55,79 %, Victor Ponta - 44,2 %. Diferenţa dintre cei doi este şocantă, în condițiile în care candidatul PSD era văzut ca mare favorit.

UPDATE 00.00 Klaus Iohannis: „Am câștigat”


    Duminică, la 23.00, Klaus Iohannis a publicat această îmagine cu mesaj pe pagina sa de Facebook și a scris câteva rânduri, bucuros că rezultatele exit-poll-urilor îl arată câștigător în sursa pentru prezidențialefoto: arhiva personală
Duminică, la 23.00, Klaus Iohannis a publicat această îmagine cu mesaj pe pagina sa de Facebook și a scris câteva rânduri, bucuros că rezultatele exit-poll-urilor îl arată câștigător în sursa pentru prezidențialefoto: arhiva personală

Fără a se teme că până luni dimineața rezultatele se pot modifica în defavoarea sa, Klaus Iohannis a scris pe pagina sa de Facebook: „Am câștigat. Ne-am luat țara înapoi. În această noapte, datorită vouă, începe o altfel de Românie. România pe care ne-o dorim nu este nici una a conflictului, nici una a răzbunării. Votul și cuvântul vostru au pus temelia ei. Haideți ca prima cărămidă pe care o așezăm pe acest edificiu să fie una trainică! Votul nostru a fost și rămâne unul pentru rațiune, pentru dialog și responsabilitate. Avem ocazia de a-l demonstra și în fapte!”.

Ce s-a întâmplat duminică, 16 noiembrie

Victor Ponta a recunoscut înfrângerea

Carmen și Klaus Iohannis sunt căsătoriți de 25 de ani
Carmen și Klaus Iohannis sunt căsătoriți de 25 de ani

„Le mulțumesc tuturor românilor care au venit la vot. Poporul are întotdeauna dreptate. L-am sunat pe domnul Iohannis și l-am felicitat pentru victorie. Ne vom face întotdeauna datoria, pentru că suntem o țară democratică”, a declarat Victor Ponta, tot pe Facebook.

UPDATE 23.00 Exit-poll-urile revizuite:

  • Exit-poll-ul revizuit de TVR la 21.00: 52,16% Iohannis vs 47,84% Ponta. 
  • Exit-poll-ul revizuit de RTV pentru 21.00: 49% Ponta vs 51% Iohannis.
  • Exit-poll-ul revizuit de Antena 3 pentru 21.00: 50,5% Ponta vs 49,5% Iohannis
  • Exit-Poll-ul revizuit de la Digi pentru ora 21.00 arată o diferență și mai mare între Iohannis și Ponta. Candidatul ACL are 51,6%, față de 48,4% cât are candidatul PSD.

Primele exit-poll-uri

Klaus Iohannis (55 de ani) a obţinut potrivit sondajelor de opinie efectuate la ieşirea din secţiile de votare un procent de 50,90% din voturi. Conform exit-poll-urilor, candidatul ACL este câştigător la o diferenţă mică faţă de contracandidatul său, Victor Ponta.

  • Exit-poll IRES: Iohannis - 50,90 % , PONTA - 49,10 %
  • Exit-poll CURS-Avangarde: Iohannis -51,50%, Ponta - 48,50%
  • Exit-poll CSCI: Ponta - 50,72%, Iohannis 49,28%
  • Agenţia de Rating Politic, difuzat de Realitatea TV - Exit-poll: Ponta - 50 %, Iohannis - 50 %
  • SOCIOPOL, difuzat de Antena 3: Ponta -50,9 %, Iohannis - 49,1%

Imediat după ora 22.00 a oferit un discurs oficial

„Bună seara. Dragi români, ați fost niște eroi astăzi. Votul a decurs fenomenal. O prezență enormă astăzi la vot, vă mulțumesc tuturor că ați ieșit să votați președintele României. Un gând foarte special și respect tuturor celor care au votat în diasporă, cu toate că, în foarte multe locuri, a fost nevoie să aștepte multe ore până când au reușit să-și exprime votul. Este o zi specială astăzi. Acum, după 25 de ani de la revoluția română, oamenii au ieșit din casă pentru a lupta pentru dreptul la vot. Miza de astăzi a fost dreptul la vot. Este incredibil. Solicit Guvernului acum, în ceasul al 12-lea, să facă un efort și să prelungească votul în diaspora. Solicit Guvernului un minim respect pentru românii care vor să-și dea votul în diasporă. De asemenea, solicit reprezentanților noștri la secțiile de votare vigilență maximă. Nu vă bateți joc de votul oamenilor la numărare. Atenție mare! Cu toții ne dorim ca rezultatul obținut scriptic să reprezinte fidel voința românilor. Iar în ce privește modul în care s-a votat în diasporă, Guvernul va trebui să-și asume această organizare. Am auzit astăzi o exprimare care mi-a dat foarte mult de gândit. Nu contează dacă au votat trei oameni sau trei sute de mii, dacă un singur român nu a reușit să voteze înseamnă că i-a fost încălcat un drept fundamental. Vă mulțumesc”.

De asemenea, întrebat dacă are emoții în ceea ce privește rezultatul final, Iohannis a mărturisit: „Mai am emoții, da. Voi avea emoții până când Curtea Constituțională dă verdictul final. Din acesty motiv, i-am rugat pe cei din secții, mare atenție la numărare, mare atenție la raportare. Alegerile se termină exact atunci când Curtea Constituțională le validează”. Apoi, Klaus a adăugat: „Rezultatul din această seară este foarte bun”. Întrebat dacă se teme, Iohannis a răspuns repede și răspicat, cu accent specific sibienilor: „Nu mi-i teamă”.

Apoi, a închis astfel: „Modul în care au fost organizate alegerile în diasporă îmi confirmă că este nevoie cu cât mai repede cu atât mai bine de schimbarea legislației. Este nevoie de votul prin corespondență și este nevoie de votul electronic, pentru a elimina orice suspiciune și pentru a da tuturor românilor posibilitatea să voteze. Vă mulțumesc!”.

Iohannis: „Votul a decurs fenomenal, o prezenţă enormă, vă mulţumesc tuturor"

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, după închiderea urnelor, că „votul a decurs fenomenal" şi a mulţumit tuturor românilor, totodată el cerând Guvernului „să facă un efort" şi să prelungească votarea în diaspora. El a spus că Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru modul de organizare a alegerilor. Iohannis a menţionat că modul în care au decurs alegerile demonstrează că legislaţia electorală trebuie îmbunătăţită. Acesta a menţionat că rezultatul „din această seară" este foarte bun.

„Mai am emoţii, da! Voi avea emoţii până când Curtea Constituţională dă verdictul final. Din acest motiv i-am rugat pe cei din secţii mare atenţie, mare atenţie la numărare, mare atenţie la raportare, alegerile se termină exact atunci când Curtea Constituţională le validează", a precizat Klaus Iohannis.

Duminică, la 23.00, Klaus Iohannis a publicat această îmagine cu mesaj pe pagina sa de Facebook și a scris câteva rânduri, bucuros că rezultatele exit-poll-urilor îl arată câștigător în sursa pentru prezidențiale
Duminică, la 23.00, Klaus Iohannis a publicat această îmagine cu mesaj pe pagina sa de Facebook și a scris câteva rânduri, bucuros că rezultatele exit-poll-urilor îl arată câștigător în sursa pentru prezidențiale

Klaus Werner Iohannis s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, şi a absolvit în anul 1983 studiile de fizică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. După terminarea facultății, a fost mai întâi profesor de fizică la unele școli din Sibiu, iar din 1989 la Liceul Samuel von Brukenthal. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu. Începând din anul 2000 este primar al municipiului Sibiu şi a fost reales în 2004, 2008 și 2012, de fiecare dată din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. Din 28 iunie 2014 este președintele PNL și candidatul ACL (PNL+PDL) la alegerile prezidențiale din 2014. Aceasta s-a luptat în cel de-al doilea tur al alegerilor cu Victor Viorel Ponta, după ce în primul tur al alegerilor a obţinut un scor de 30.37% din voturile valide ale celor care s-au prezentat în secţiile de votare.

Carmen Iohannis, prima doamnă a României

Victor Ponta a recunoscut că a pierdut lupta în cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat înainte de miezul nopții
Victor Ponta a recunoscut că a pierdut lupta în cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat înainte de miezul nopții

Soția lui Klaus Iohannis are 54 de ani (s-a născut la 2 noiembrie 1960). La primul tur, Carmen Iohannis a fost să-și voteze soțul pentru prima funcție în stat. Cei doi ar putea sărbători nunta de argint, întrucât s-au căsătorit acum 25 de ani. Doamna Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Despre Carmen Iohannis a povestit medicul Radu Urdea, un prieten vechi, citat de adevarul.ro: „Caldă, prietenoasă, elegantă fără stridenţă. Şi un secret pe care îmi permit să-l divulg: cântă dumnezeieşte la pian”

La evenimentele la care merge, Carmen Iohannis atrage toate privirile. Este cochetă şi foarte atentă la vestimentaţia pe care o alege. Are 54 de ani, dar un trup perfect, de adolescentă, lucrat la cursuri de gimnastică de întreţinere. Deşi este profesoară de engleză, de câţiva ani aprofundează şi limba franceză, de dragul bucătăriei, cea mai renumită din lume, spun apropiaţii. Soţii Iohannis sunt mari amatori de teatru şi nu au ratat nici un spectacol de la Teatrul Naţional „Radu Stanca”, din Sibiu. De cele mai multe ori, la finalul spectacolelor, soţii Iohannis au mers în culise, să felicite actorii şi să le ofere flori. Doamna Carmen a fost tot timpul discretă şi nu a avut multe apariţii în presă.

Deşi adversarii politici au criticat familia Iohannis că nu are un urmaş, apropiaţii ne-au povestit că soţia primarului a făcut nenumărate tratamente, chiar şi în străinătate, pentru a rămâne însărcinată, dar fără succes.

Ce declara Iohannis înainte de a fi numit candidat la președinție

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net