VIDEO Ce a spus Traian Băsescu la finalul celor zece ani în care a fost în fruntea statului român

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu îşi încheie mandatul în data de 22 decembrieArhiva Click!
Traian Băsescu îşi încheie mandatul în data de 22 decembrieArhiva Click!

Traian Băsescu a susţinut, sâmbătă, ultima sa conferinţă de presă în calitate de preşedinte al României, la Palatul Cotroceni. Având ca teme principale securitatea României, relaţia României cu Uniunea Europeană şi NATO şi statul de drept, Băsescu a vrut să ofere „o poză reală” a României şi a evoluţiei statului pe parcursul celor zece ani de mandat prezidenţial.

Traian Băsescu, ultimul mesaj ca preşedinte: „Nu este o conferinţă de bilanţ. Nu o să spun că am făcut atâtea vizite şi am făcut atâţia kilometri. Vreau ca românii să aibă poza reală a României, nu cea pe care o văd de multe ori în mod eronat la televizor. Mi se pare extrem de important ca o astfel de poziţie a preşedintelui, care a fost în funcţie timp de 10 ani, să existe. Celor care se află deja în studiouri le recomand să citească documente oficiale, documente ale UE. Mă voi fixa pe trei segmente pe care le consider extrem de importante pentru România: securitate, Europa şi stat de drept. Vreau să le mulţumesc românilor pentru onoarea pe care mi-au făcut-o de a le fi preşedinte timp de 10 ani. Nu o voi uita până la sfârşitul vieţii, nici eu, nici soţia mea, nici familia mea. Această onoarea mă face dator”.

Cele trei teme: securitatea, România şi UE şi statul de drept.

„Când mi-am început mandatul, în 2004, principiul după care am funcţionat a fost: acestea sunt instituţiile, acestea sunt legile, să le facem să funcţioneze mai bine. Nu am plecat de la premisa că trebuie luate lucrurile de la capăt. După mandatul domnului Iliescu, am pus o virgulă, nu am pornit de la zero”.

Securitatea: „Românii trăiesc într-un stat sigur. Europa şi NATO sunt ţinte pentru terorişti, pentru atacurile cibernetice. România este o ţară sigură, datorită modului în care instituţiile ei funcţionează. Dacă privim la vecinul nostru Putin, vă asigură că România este, de asemenea, un stat sigur. România nu are riscul unei invazii. România este într-un sistem solid de alianţe, are un parteneriat strategic care îi dă confortul că nu este singură. România a devenit un furnizor de securitate pentru multe alte state NATO. Priviţi ce se întâmplă la Deveselu sau la baza militară Kogălniceanu. Scutul de la Deveselu este destinat să protejeze şi alte state inclusiv SUA. Priviţi la exerciţiile care se fac continuu în Marea Neagră. România este mai sigură ca niciodată. Serviciile româneşti de informaţii sunt totalmente conectate la sistemele de informaţii ale aliaţilor. Din punct de vedere al Armatei, care mai trebuie dotată consistent, din punct de vedere al intelligence România este un stat sigur”, scrie Adevărul.ro.

VIDEO: Ultimul discurs al preşedintelui Băsescu: bilanţul celor zece ani petrecuţi în fruntea statului român

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net