VIDEO Moment inedit la vot, în diaspora! Românii au dansat hora în jurul urnei, la Londra!

Ultima actualizare:

    Românii au dansat hora în jurul urnei de vot, la Londra!Foto: Captură Video
Românii au dansat hora în jurul urnei de vot, la Londra!Foto: Captură Video

Momente de voie bună în diaspora, după ce, în urma votului, românii aflați la o secție de vot din Londra s-au prins într-o horă chiar în jurul urnei unde și-au exprimat alegerea electorală de anul acesta.

Există în continuare mobilizare mare în diaspora în privința alegerilor prezidențiale din 2019, românii având o prezență mai mare la vot decât în turul I. Românii din diaspora au început să voteze începând de vineri, 22 noiembrie, și până duminică, 24 noiembrie, pentru a alege președintele României, dintre cei doi candidați rămași, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Numărul votanților din străinătate a depășit pragul de 300.000 până sâmbătă la ora 18:30.

Pe lângă simțul civic însă, se pare că românii din diaspora le-au oferit celor prezenți și un moment inedit, fie el pornit din dorul de casă sau de mulțumirea că au putut să voteze fără probleme pentru a-și alege președintele pe care îl doresc. Românii care votează în străinătate au încins o petrecere într-o secție din Londra, luându-se de mâini și făcând o horă în jurul urnei de vot a secției 551 din Harrow. Muzica nu a lipsit, de asemenea, cei din diaspora alegând o melodie românească de petrecere. 

Informația a fost făcută publică de europarlamentarul Rareș Bogdan, care a publicat pe contul său de Facebook un videoclip video însoțit de un comentariu. „Secția 551 din Harrow, LONDRA, Marea Britanie, ACUM, Entuziasm fără precedent la urne. Diaspora votează, Diaspora dansează, Diaspora contează! «Ăștia» dau o lecție usturătoare celor care și-au bătut joc 30 de ani de Romania”, a scris Rareș Bogdan în mediul online. 

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net