VIDEO Nu vor să fie datornici la stat

Ultima actualizare:
image

Nici nu a început bine anul şi gălăţenii s-au îngrămădit să-şi plătească taxele şi impozitele. Deşi pensiile nu au venit, iar afară temperatura nu depăşea mai mult de minus 4 grade, pensionarii s-au prezentat în această dimineaţă la Direcţia Locală de Finanţe cu 3 ore înainte de a se deschide ghişeele. Când funcţionarii au deschis uşa oamenii au dat buzna! În doar 10 minute au fost eliberate nu mai puţin de 100 de bonuri.

Direcţia de taxe şi impozite Galaţi lucrează cu publicul, zilnic, începând cu ora 8.30. Asta nu i-a împiedicat pe localnici să se aşeze la coadă la uşa instituţiei încă de la 5 dimineaţa. Înfruntând gerul de afară, oamenii au mers să-şi plătească datoriile. Primul la coadă a fost chiar un sărbătorit de Sfântul Ion.

Majoritatea celor de la coadă au fost pensionari care nu aveau bani, deoarece pensiile întârzie, dar care s-au împrumutat la rude sau la prieteni doar pentru a nu fi datori statului.

Gălăţenii sunt destul de conştiincioşi când vine vorba de plata dărilor locale, în 2018 gradul de colectare fiind de 90 la sută. De asemenea, ei vor să profite de reducerile de impozit făcute de stat, deşi acestea sunt valabile 3 luni de acum încolo.

Gălăţenii pot plăti şi online taxele locale, dar deocamdată doar 12 mii din cei 110 mii de contrbuabili fac asta.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net