Amenzile au curs în perioada Sărbătorilor. Aproape 10.000 de români care au încălcat restricțiie de circulație au fost sancționați cu cel puțin 2.000 de lei, fiecare. Dar filtrele polițiștilor sunt zilnice, doar că de 48 de ore aceștia ies pe teren însoțiți de mascați.


Cei de la Ministerul de Interne au suplimentat numărul mascaților, după scandalurile violente. Conform unui ordin al ministrului, Marcel Vela, dispozitivul de intervenție va fi suplimentat cu până la 1.500 de polițiști și jandarmi, inclusiv din trupele speciale ale ministerului SIAS.

„Urmare a ordinului conducerii MAI, începând cu ora 17.00, la nivel național, vor acționa suplimentar fata de dispozitivul curent, 154 de grupe (constituite din 4-10 membri), efective din cadrul :

  • Serviciului pentru Intervenții și Actiuni Speciale al Politiei Romane - 4 grupe;
  • Serviciilor pentru Acțiuni Speciale ale fiecărui județ, cu câte 2 grupe;
  • Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, cu 18 grupe;
  • Direcției Generale de Jandarmi a Municpiului București, cu 12 grupe;
  • celor 8 Grupări Mobile de Jandarmi, cu câte 4 grupe.”, se arată într-un comunicat al ministerului de Interne.

Polițiștii și jandarmii vor fi alocați în zonele unde au fost ciocniri violente între forțele de ordine și comunități de persoane de cu „preocupări infraționale”.

„Resursa alocată suplimentar va fi direcționata in zonele cu risc criminogen ridicat, comunități de persoane revenite in țara în ultima perioada, cunoscute cu preocupări infracționale”, precizează MAI.

Polițiștii au ieșit să dea amenzi cu mascații după ei

Astfel că din dispozitivele agenților de la Rutieră sau de la Ordine Publică fac parte acum și cei de la Intervenții Speciale. Nu de puține ori, cei amendați au sărit a bătaie, i-au scuipat sau înjurat pe oamenii legii.

actiune-politie-rutiera-mascati.jpg

Trei mascați înarmați și doi polițiști de la Rutieră fac parte dintr-un dispozitiv care-i verifică pe șoferi
Trei mascați înarmați și doi polițiști de la Rutieră fac parte dintr-un dispozitiv care-i verifică pe șoferi

Totodată, în zona Capitalei și județelor Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Giurgiu și Călărași, vor acționa două elicoptere, care vor survola zonele de interes și care vor sprijini dispozitivele cu imagini de ansamblu.

De la ora 19.00, cartierul Rahova din București, dar și alte zone din Capitală și din țară sunt supravegheate din elicopter. Este a treia zi când aceste măsuri sunt puse în aplicare.

„Tactica și modul de intervenție se dispun în funcție de datele de la fața locului, numărul participanților și comportamentul acestora și de numărul forțelor de ordine din zonă. Acționăm după două principii: gradualitate și proporționalitate. Folosim forța letală numai atunci când nu mai este altă cale pentru a rezolva incidentul”, a declarat șeful SIAS, chestor Alexandru Scurtu, într-o declarație de presă.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/clanurile-care-au-terorizat-europa-s-au-intors-tara-politia-de-frontiera-numarat-la

https://www.click.ro/news/national/video-scandaluri-violente-cu-bate-lopeti-si-focuri-de-arma-bucuresti-ploiesti-sacele

https://www.click.ro/news/national/potop-de-amenzi-si-doua-zi-de-paste-12000-de-politisi-au-stat-pe-strazi

 

 
 
Loading...