VIDEO Regizorul Cristi Puiu, discurs anti-mască la TIFF: «Dacă mâine o să vă ceară să mergeți în mâini, credeți-mă, o să mergeți în mâini»

Ultima actualizare:

    Cristi Puiu, la TIFFfoto: captură Facebook
Cristi Puiu, la TIFFfoto: captură Facebook

Regizorul Cristi Puiu a reușit să viralizeze cea de-a 19-a ediție a festivalului Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), care se desfășoară în perioada 31 iulie – 9 august, la Cluj. Vineri, înainte de proiecția filmului Malkrog, el a afirmat pe scenă că este inuman să te uiți la o proiecție de 200 minute cu masca de protecție pe figură și a ținut un discurs anti-mască, pe alocuri aplaudat de public.

Nici regizorul Cristi Puiu nu a purtat mască de protecție și i-a invitat pe spectatori să se ridice și să plece dacă nu pot rezista cu masca pe figură.

Iată discursul integral al lui Cristi Puiu!

,,Am înțeles că de mâine se poartă mască de protecție în aer liber la Cluj. Îmi pare rău pentru dumneavoastră. Este un film de 200 minute. Să stați cu masca pe față și să vă uitați la un film de 200 de minute este inuman. Vă rog să plecați când simțiți că trebuie să ieșiți. Când nu mai suportați să plecați. Vă rog foarte mult!

Dacă dumneavoastră sunteți astăzi aici și vă uitați la un film este pentru că au existat niște oameni indisciplinați în România în Decembrie ’89 care au spus nu dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne tradeze ca pe niște vite.

Există un virus, dar tonul autorităților statului este inacceptabil. Oamenii la Cluj sunt disciplinați și atenți la aceste detalii (cu referire la normele de distanțare socială), dar că orice abuz trebuie amendat. Dacă nu o faceți dumneavoastră, prin vot de această dată, nu o face nimeni.

Respect distanțarea socială și port masca de fiecare dată când intru într-un spațiu închis, dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeți în mâini, credeți-mă că o să mergeți în mâini, pe Eroilor”, a spus regizorul Cristi Puiu, potrivit cluj24.ro.

România a depășit pragul de 56.000 de cazuri, iar vineri, 7 august, a fost comunicat un număr de 1.378 de cazuri noi. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 50 de decese, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Citește și:

Cadrele medicale, apel disperat: "Dacă HIV s-ar fi transmis la fel ca SARS-CoV-2, aţi purta nenorocita aia de mască?"

Deputatul Cătălin Rădulescu reacționează după ce a fost amendat: «De azi încolo, nu voi mai purta masca. Așa a zis Trump»

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net