VIDEO Și animalele își fac ”selfie”! Cum a încercat o capră neagră acest lucru

Ultima actualizare:

    O capră neagră a descoperit o cameră video în pădureFoto: adevarul.ro
O capră neagră a descoperit o cameră video în pădureFoto: adevarul.ro

Un filmuleț și câteva imagini cu o capră neagră care miroase curioasă o camera de supraveghere dau impresia că animalul chiar își dorea un ”selfie”.

Capra neagră a observat o cameră de monitorizare a faunei amplasată în Parcul Naţional „Defileul Jiului“. Animalul s-a apropiat de aceasta şi a mirosit aparatul video.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Romsilva. „Un selfie mai puţin reuşit şi o capră neagră extrem de curioasă în ceea ce priveşte această cameră de monitorizare a faunei amplasată în interiorul unei păduri din Parcul Naţional Defileul Jiului“, este mesajul transmis de reprezentanţii Romsilva, scrie adevarul.ro.

Parcul Naţional „Defileul Jiului“ are o suprafaţă de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng şi Vâlcan, pe raza judeţelor Hunedoara şi Gorj. Aproape 9.500 de hectare din parcul naţional reprezintă păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecţie strictă sau integrală, unde intervenţia umană nu este permisă.  

„Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Graţie musculaturii foarte dezvoltate şi a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp. Caprele negre se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă muşchi sau licheni“, se mai arată în postarea de pe Facebook.

Citește și: 

Vânătorii au abandonat o capră neagră decapitată

Ce pedepse au primit indivizii care au braconat o capră neagră în Munții Rodnei

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net