VIDEO Top gafe Viorica Dăncilă. Care au fost cele mai grave

Ultima actualizare:

    Premierul Viorică Dăncilă face gafă după gafă
Premierul Viorică Dăncilă face gafă după gafă

Viorica Dăncilă ne-a obişnuit cu gafele pe care le face cu ocazia fiecărei ieşiri în public. Fie că este vorba despre stâlcirea unui cuvant, a folosirii formei greşite a acestuia sau necunoaşterea protocolului atunci când se întâlneşte în mod oficial cu reprezentanţii altui stat, premierul este mereu la "datorie". Iată cele mai grave erori comise de premierul Viorica Dăncilă în cele şase luni de mandat.

Greşelile gramaticale şi de exprimare ale premierului Viorica Dăncilă în timpul declaraţiilor sau conferinţelor de presă sunt nenumărate. Iată o listă a celor mai ruşinoase dintre acestea. 


    Internauţii au glumit pe seama posturii adoptate de premierul României în timpul unei fotografii oficiale
Internauţii au glumit pe seama posturii adoptate de premierul României în timpul unei fotografii oficiale

În cadrul unei şedinte de guvern, a spus 20-20 în loc de 2020: "Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douazeci şi hotărârea Guvernului".

A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timpul unei şedinţe a Executivului.

La întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul răspuns pe care premierul Dăncilă l-a dat la o întrebare în limba engleză din partea omologului israelian a fost: “He, he”.

Gafa de protocol la întâlnirea cu Papa Francisc. Viorica Dăncila nu a învăţat în engleză formula de adresare către Suveranul Pontif, rostind: “Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”.

"Cei care dezinformeaza UE sunt autişti".

Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală.


    Utilizatorii reţelelor de socializare scot în evidenţă greşelile de exprimare ale premierului ori de câte ori au ocazia
Utilizatorii reţelelor de socializare scot în evidenţă greşelile de exprimare ale premierului ori de câte ori au ocazia

"Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia... ăăă... reducem birocraţia". Această  afirmaţie a fost făcută în timpul unei şedinţe de guvern.

"Avem apoi oraşul medical universal...universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei".

La primirea premierului eston Juri Ratas, Viorica Dăncilă a ramas blocată pe pista din aeroportul Mihail Kogalniceanu, după care şi-a întrebat consilierul dacă trebuie să aştepte onorul de la soldaţii de gardă sau poate pleca.

La moţiunea de cenzură depusă de PNL, în Parlament, a spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială: "Când nu aţi mai avut cum să negaţi performanţele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internaţional, Banca Monetară(..)"

"De ce minţiţi oamenii că în fiecare lună a crescut preţurile?" Afirmaţie făcută în Parlament.

 "Această dezinformare este pur şi simplu o minciună!" Afirmaţie făcută în Parlament.

"Majorările de preţuri s-au diminuat." Afirmaţie în Parlament.

La Simfonia Lalelor, în Piteşti, copii de grădiniţă au fost puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă, iar o fetiţă de 3 ani a fost pusă să stea în cap în faţa sa. Premierul Dăncila a aplaudat momentul cu zâmbetul pe buze.


    În timpul unei declaraţii de presă, premierul s-a
În timpul unei declaraţii de presă, premierul s-a

Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii Sinteza Zilei, a întrebat-o la un moment dat pe Viorica Dăncilă dacă a avut vreun dialog cu ministrul Agriculturii pe tema inundațiilor din ultima perioadă care au afectat grav recoltele. Premierul a confundat inundaţiile cu irigaţiile şi a oferit un răspuns care nu avea nici cea mai mică legătură cu întrebarea pusă de moderator. 

Mihai Gâdea: Ați vorbit cumva cu domnul ministru, toată vremea foarte proastă de vara asta, ploi, inundații, se anunță un an agricol profund afectat?

Viorica Dăncilă: Am vorbit cu domnul ministru al Agriculturii. Sunt culturi afectate, am vorbit la Bruxelles să vedem cum putem să obținem fonduri pentru a putea să-i ajutăm pe fermierii care au culturile afectate. Pentru că vedem aici (pe slide-uri – n.red.) programul de irigații, e un program foarte important pentru România, așa cum știți în programul de guvernare ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane hectare irigate. După cum se poate observa, într-un an și jumătate avem 1,2 milioane hectare irigate, avem 47 de obiective de investiții noi aprobate, avem 25.300 contracte de irigații. Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare. Avem 470 de stații de pompare pentru combaterea inundațiilor”.

"Faceţi un exerciţiu de imagine şi puneţi-vă în locul meu”.

„Educaţia şi sănătatea cetăţeanului sunt premordiale”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net