VIDEO Tudor Chirilă, atac la adresa lui Sorin Cîmpeanu, după propunerea acestuia la Ministerul Educaţiei: „Un traseist politic”

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă personală
Foto: Arhivă personală

Tudor Chirilă a comentat negativ propunerea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației, publicând în mediul online un mesaj acid, numindu-l pe acesta „traseist politic”.

„Îmi manifest indignarea şi revolta faţă de numirea traseistului Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu, care în primul său mandat de ministru al Educaţiei a fost în Guvernul PSD condus de Victor Ponta.

De atunci, Cîmpeanu a schimbat trei partide, a fost membru ALDE, apoi Pro România, pentru ca în ianuarie 2020 să devină membru PNL. Deci asta este propunerea de reformă reală care se numeşte ‘România Educată’ a preşedintelui Iohannis.

Atât a putut să producă (sic!) ca ministru PNL: un fost ministru PSD? Şi nu că a fost PSD dacă ar fi fost cu adevărat competent. Deşi în general numirile PSD nu pot fi legate de competenţă după cum se demonstrează cel puţin la Educaţie şi în cazul PNL”, a fost mesajul lui Tudor Chirilă într-un live pe Facebook.

Chririlă critică OUG de amnistie pentru plagiat, inițiată de Cîmpeanu

Artistul a aminitit și de Ordonanța de Urgență care oferea amnistie pentru plagiatori, iniţiată chiar de Sorin Cîmpeanu. „Avem un ministru despre care trebuie să spunem că în 2014 a iniţiat controversata OUG care amnistia plagiatorii introducând o portiţă pentru aceştia, doctorii ar fi putut să renunţe la titlu.

Pe bune? Deci excelenţa academică terfelită în mizerie este ceea ce trebuie să aşteptăm noi ca reformă pentru un sistem care se dovedeşte pe zi ce trece că eşuează? Iertaţi-mă că nu pot să fiu coerent, pentru că sunt extrem de nervos vizavi de ce se întâmplă cel puţin la Educaţie. Vi se pare normal un traseist politic?”, a mai apus acesta.

Tudor Chirilă, mesaj și pentru liderii USR-PLUS

De asemenea, actorul i-a luat la bani mărunți şi pe Dacian Cioloş şi Dan Barna, liderii USR-PLUS, de la care a cerut explicaţii: „Ce părere au partenerii de guvernare USR PLUS şi UDMR de această numire? USR PLUS care defilează cu lozinca ‘Oameni noi în politică”.

Nu sunt interesaţi de numirile de la alte ministere? Cum funcţionează această coaliţie de guvernare? Parcă USR PLUS nu a intrat la guvernare pentru că a vrut să guverneze curat, să aiba un avantaj electoral. Nu a intrat în guvernare aşteptând alegeri anticipate. Au fost alegeri, nu anticipate. Ăsta este scorul de la alegeri. Vă convine, domnilor Barna, domnilor Cioloş? Vi se pare normal un traseist politic? Spuneţi că luptaţi împotriva traseismului politic”, a încheiat Chririlă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net