Congresul PNL a început cu proteste. Comunitatea Declic a amplasat, în față la Romexpo, un ciolan uriaș, cu mesajul: „După ce vă împărţiţi ciolanul desfiinţaţi Secţia specială”. Comunitatea Declic reclamă că guvernanţii nu au desfiinţat secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), deşi este una dintre promisiunile asumate prin programul de guvernare.


Membrii Declic au amplasat un ciolan înalt de peste doi metri, realizat de un artist din Cluj, între două dintre intrările în Romexpo, pe unde intră liderii şi delegaţii la congres. Reprezentanţii Declic au explicat că au ales acel loc pentru ca delegaţii că îl vadă şi „să le crape efectiv obrazul de ruşine pentru că şi-au uitat promisiunile din programul de guvernare, au confiscat agenda publică şi s-au concentrat strict pe lupta lor internă pentru putere”.
Costurile pentru acţiune au fost acoperite din contribuţiile membrilor comunităţii, anunță News.ro. Câţiva dintre membrii comunităţi afişează un banner cu mesajul „După ce vă împărţiţi ciolanul desfiinţaţi Secţia specială”. 
„Vom continua atât demersurile legale care ne sunt permise cât şi pe cele în stradă”, au declarat organizatorii. Aceştia reclamă „dubla măsură” în ceea ce priveşte adunările publice, ei arătând că la mitinguri pot participa cel mult 100 de oameni, în timp ce la congresul liberalilor sunt aşteptaţi cinci mii de oameni. Hotnews.ro publică imagini video și mai multe poze de la protestele care vizează congresul PNL.

Citește și:

Cîțu-Orban, ziua bătăliei finale. 5000 de liberali reuniți la Romexpo. Klaus Iohannis participă la eveniment

Congres PNL. Ludovic Orban vs. Florin Cîțu. Cum se împart taberele

 

 
 
Loading...