Viiturile fac ravagii în Timiș! Mai multe persoane, evacuate din calea indundațiilor

Ultima actualizare:
Mai multe gospodării au fost inundate
Mai multe gospodării au fost inundate

Vremea ploioasă din ultima perioadă și-a spus cuvântul în mai multe județe din România, mai multe gospodării ajungând să fie complet inundate. Pompierii au avut misiunea de-i salva pe oameni din calea apelor, viiturile continuând să facă ravagii.

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 53 de localități din 23 de județe și în municipiul București pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente și vântul puternic, zeci de locuințe fiind inundate, a anuntat miercuri dimineața IGSU.

Mai multe familii din Timiș au fost salvate și evacuate joi, 18 iunie, de pompieri din calea apelor, aceștia din urmă având o misiune extrem de dificlă. Ploile abundente au distrus mai multe gospodării în ultimele ore. Probleme au fost și în județele Hunedoara, Cluj și Vâlcea.


    Mai multe gospodării au fost inundateFoto: ISU
Mai multe gospodării au fost inundateFoto: ISU

Salvatorii au intervenit la foc continuu, după ce mai multe curți, case și subsoluri au fost inundate în urma ploilor abundente din ultimele ore. Localitatea Fârdea a fost printre cele mai afectate. „Apa a afectat 13 gospodării, iar pompierii au evacuat 3 adulți și 5 copii din locuințele afectate. De asemenea, salvatorii au evacuat și lucrează în continuare la evacuarea animalelor domestice și bunurilor.

Se intervine cu 40 de pompieri, 3 motopompe și se continuă evacuarea bunurilor. Avem solicitări și în alte localități,” a declarat Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU Banat. De asemenea, inundat a fost și subsolul secției de Ortopedie a Spitalului Județean Timișoara.

Situația a fost asemănătoare și în Hunedoara, unde a fost emis cod roșu de inundații în zona râurilor Mureş şi Strei şi a afluenţilor acestora. 

„Peste 120 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad intervin în sprijinul oamenilor cu toată tehnica disponibilă pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă. Au început operaţiunile de extragere a apei din beciuri şi anexe, pompierii fiind coordonaţi din teren de şeful inspectoratului şi prefectul judeţului Hunedoara”, au transmis reprezentanții ISU. De asemenea, mai multe drumuri și poduri au fost surpate.

Personalul și tehnica de intervenție în județele Caraș-Severin și Timiș vor fi suplimentate, în urma avertizărilor hidrologice cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş, informează Agerpres.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net