Bucureștenii - și nu numai - sunt sfătuiți să stea în case și să evite să petreacă timp în aer liber în orele și zilele următoare. Recomandarea vine chiar de la ISU București-Ilfov, ca urmare a prognozei de vreme severă emisă de ANM, valabilă până miercuri, 8 mai.


Meteorologii anunţă averse cu caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină. Vremea se va răci începând de azi, astfel încât dimineață se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiază 11-13 grade, iar mâine dimineață 6-7 grade.

8_baza-furtuna-2.jpg

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la Digi24 că există posibilitatea închiderii şcolilor în condiţiile în care meteorologii anunţă zile cu fenomene extreme severe. “Nu putem să punem copiii sub risc. Ar fi absolut inacceptabil”, a spus Ecaterina Andronescu. Ministrul a subliniat însă că decizia se ia la nivel local, în funcţie de situaţiile care apar zonal. „Nu ia ministrul decizia. O ia fiecare autoritate locală, directorul şcolii cu autoritatea locală, în situaţiile pe care vremea le generează acolo. Nu închidem toate şcolile”, a explicat Andronescu.

 
 
Loading...