Vila de la Predeal a lui «nea Nicu», la vânzare cu 300.000 €!

Ultima actualizare:

    Leana şi Nicolae  Ceauşescu veneau la  „Vânătorul” mai ales  în lunile de iarnă
Leana şi Nicolae Ceauşescu veneau la „Vânătorul” mai ales în lunile de iarnă

Visezi la o casă cu cerdac, într-un cadru mirific, de munte, unde să te răsfeţi la sfârşit de săptămână? Pentru 300.000 de euro, poţi avea una cu valoare de monument: este vorba de vila de protocol de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu!

Vila “Vânătorul” se află în zona rezidenţială a staţiunii, departe de zgomot, înconjurată de crestele împădurite. A fost construită în 1927, ca reşedinţă de iarnă pentru primul ei proprietar, un anume profesor Teodor Vasilescu, însă în anii ‘50 a ajuns pe mâna lui Nicolae Ceauşescu. A fost prima lui casă de protocol, cu mult îninte de a deveni “cârmaciul suprem”. Viitorul dictator şi soţia sa obişnuiau să îşi petreacă aici vacanţele de iarnă, şi erau atât de îndrăgostiţi de loc încât petreceau la “Vânătorul” câteva săptămâni bune. 

simeon stalpnicul png

Casa are două niveluri şi, potrivit localnicilor din Predeal, citaţi de Digi24, Nicolae şi Elena Ceauşescu foloseau întotdeauna etajul, de unde puteau admira peisajul mirific. La parter locuiau îngrijitorii. Interiorul clădirii nu este spectaculos şi a suferit în timp modificări serioase. Numai sobele de teracotă pictată manual au rămas intacte din anii ‘20. Poziţia imobilului, însă, aflat pe o suprafaţă plană, deşi amplasat pe creastă, a cântărit enorm în stabilirea preţului de pornire la licitaţia organizată de Artmark: 300.000 de euro. Vila, care în prezent aparţine unui om de afaceri din Braşov, are o suprafaţă construită de 322 mp, cu 8 camere şi 3 băi, şi dispune de o parcelă de teren de 1.350 mp.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net