Vine o toamnă călduroasă, fără ploi

Ultima actualizare:

Toată ziua şi la noapte, un vânt puternic, cu rafale de până la 80 km/h, va răvăşi ţara, după zile caniculare de peste 40˚C. Vor fi şi ploi în averse, slabe cantitativ, care se vor „plimba" prin toate regiunile.

Însă, vântul va fi extrem de periculos: va smulge arbori din rădăcini, va rupe panouri publicitare, acoperişuri, stâlpi, iar şezlongurile sunt în pericol pe Litoral. De aceea, meteorologii au emis avertizare „cod galben", pentru fenomene periculoase, de azi, până mâine dimineaţă.

De marţi, totul se linişteşte, iar temperaturile coboară la nivelul normal pentru această perioadă: în jur de 32˚C în sudul ţării şi 27˚C pe Litoral. "Urmează o toamnă călduroasă şi secetoasă", a declarat Roxana Bojariu, expert ANM. Iată cum va fi vremea în această toamnă, potrivit Centrului European pentru Prognoza Vremii.

SEPTEMBRIE. Temperaturile vor fi în limitele normale pentru această lună, între 21 şi 27˚C în prima parte şi între 18 şi 23˚C spre sfârşitul lunii.

Dar, în sudul şi sud-estul ţării valorile vor fi mai mari decât firesc, peste 30˚C. Ploile vor fi puţine şi slabe în jumătatea de sud a ţării şi doar în vestul şi centrul teritoriului sunt posibile cantităţi mai mari.

OCTOMBRIE. Sunt prognozate valori maxime între 15 şi 20˚C în jumătatea de nord a ţării, iar în sud temperaturile medii vor fi mai mari decât ar fi normal, peste 20˚C. Prin definiţie, această lună este secetoasă şi aşa va fi şi în acest an: precipitaţii puţine, pe arii restrânse.

NOIEMBRIE. O lună surprinzătoare, în fiecare an. Prognoza pe termen mediu indică temperaturi între 3 şi 10˚C în nord-vest, centru şi est, dar în sud vor fi mai mari, în jurul valorilor de 15˚C. Precipitaţiile pot fi excendentare în majoritatea teritoriului, dar nu şi în sud, unde vor fi puţine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net