Vino de 1 Mai la mare! Începe distracţia

Ultima actualizare:

    Staţiunea Vama Veche e polul distracţiei de 1 Mai
Staţiunea Vama Veche e polul distracţiei de 1 Mai

Sezonul turistic se deschide pe Litoral, conform tradiţiei, cu minivacanţa de 1 Mai. Startul va fi dat cu muzică, petreceri, spectacole şi festivaluri culinare, de la Mamaia până la Vama Veche.

Lumea vine pusă pe distracţie, iar Litoralul, ca întotdeauna, nu dezamăgeşte la acest capitol. Cluburile din nordul staţiunii Mamaia îşi fac ultimele retuşuri, unele au îmbrăcat chiar haină nouă, iar gazdele maratonului tehno au amenajat deja corturile de pe plajă. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a scos utilajele şi a afânat nisipul, după iarna care l-a pus la grea încercare. Temerarii au făcut deja prima baie în apa mării, dar scăldatul nu este recomandat până la 1 iunie.

Tarifele la cazare, pentru toate buzunarele

Tarifele la cazare sunt pentru fiecare categorie, iar terasele, restaurantele, barurile, cafenelele şi cherhanalele vor fi deschise, să curgă distracţia. De reţinut că pachetul de Litoral se vinde doar pentru sejururi de la 2 nopţi în sus, precizează adevarul.ro.

Pentru amatorii de confort maxim, hotel Vega (5 stele) din Mamaia are tarife de la 990 euro până la 2.024 euro pentru un sejur de 4 nopţi, pentru 2 adulţi, în funcţie de camera sau apartamentul dorit.

Hotel Iaki (4 stele) din Mamaia are un preţ de 199 euro/noapte pentru camera dublă standard. Vila Pontica (3 stele) din Mamaia Nord oferă camera cu tarife de la 93 euro la 123 euro/noapte, cu mic dejun, pentru 2 adulţi, respectiv 4 adulţi.La pensiunea Cuibul de la Mare din Corbu, minivacanţa cu 4 nopţi de cazare (27 aprilie-1 mai), mic dejun inclus pregătit cu produse tradiţionale, cină romantică (29 aprilie) cu muzică live, 2 masaje de relaxare, foc de tabără, bar la liber (sirop de casă, apă plată şi sifon, cafea, ţuică de casă, draft de bere pe terasă, vin alb demisec de casă din nordul Dobrogei) costă 1.000 lei/persoană.În sudul Litoralului, la hotel Cocor (4 stele) din Olimp, cazarea costă de la 921 lei la 3.038 lei pentru sejur 2-5 nopţi, pentru 2 adulţi, cu demipensiune. În complexul Lacul Racilor (3 stele) din Olimp, preţul este de la 157 lei la 394 lei/noapte, pentru 2 persoane, cu mic dejun, în funcţie de cameră. La 2 Mai-Vama Veche, preţul unei camere pleacă de la 75 lei/noapte şi ajunge la nivelul Mamaiei. La Costineşti, cazarea este mai ieftină, pornind de la 60 lei/camera/noapte.

Vreme bună pentru plajă

Prognoza meteo este favorabilă, deci plajă se va putea face cu siguranţă la mare. Administraţia Naţională de Meteorologie a estimat că ziua vor fi temperaturi de 17˚C.Seara, însă, turiştii trebuie să aibă o haină mai groasă la ei, pentru că temperatura scade substanţial, iar vântul de la mare face frigul şi mai pătrunzător.Foarte cald va fi vinerea, pe 27 aprilie, când temperatura va depăşi 20˚C, numai bună de stat la soare după o iarnă capricioasă. Totuşi, nu este exclusă apariţia unor ploi locale în Dobrogea.

Calendarul evenimentelor

Lumea se strânge la mare încă de joi, 26 aprilie, când la Mamaia începe SunWaves, ediţia nr. 23. Cortul alb a fost ridicat deja pe plaja Crazy din nordul staţiunii. Muzica tehno va răsuna în perioada 26 aprilie-1 mai, din platanele unui şir lung de DJ români şi străini bine cotaţi.A doua zi se deschid tejghelele rulotelor cu mâncare, băutură şi delicatese în campingul Enigma, din nordul Mamaiei. Festival du Bonheur (27 aprilie-1 mai) va fi un loc cu spaţii de agrement, mese, scaune şi perne uriaşe, totul condimentat cu muzică de club de ziua până noaptea.Pentru pasionaţii de altfel de distracţie s-a inventat Dapyx, Festivalul de Jocuri şi Reconstituiri Istorice de la Medgidia, pentru că „La Medgidia eroii nu mor niciodată!“, după cum spune motto-ul manifestării ajunse la a doua ediţie. Pe stadionul Iftimie Ilisei vor poposi în perioada 27-30 aprilie tabere de daci şi de romani, gladiatori, luptători în Războaiele Mondiale, cu parade şi ateliere de meşteşuguri interactive, muzică şi bucătărie medievală, spectacole de flăcări, lumini şi muzică românească de top (Smiley, Loredana, Andra, Holograf şi Provincialii).În weekend (28-29 aprilie), la Vama Veche răsare Sunset Festival (pe strada Tudor Vladimirescu), cu Argatu & Moş Martin, Coma, CTC, Kazi Ploae & Photosilah, Nimeni Altu’, Specii, Vali Umbră şi Gonza, DJ Oldskull etc.Pe 29 aprilie, tot la Vama Veche, Festivalul estival Vama Libre are avanpremiera pe plaja Acolo, cu Omul cu şobolani, Ţapinarii şi Partizan (acustic), Reversed Gravity, Colonist pe Lună, Full Tones.La Costineşti, discoteca White Horse are concerte în fiecare seară, iar în weekend cântă Bucovina - 28 aprilie şi Trooper - 29 aprilie. Iar petreceri sunt în fiecare club de pe Litoral, cu invitaţi speciali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net