Vino pe Litoral în minivacaţa de Rusalii!

Ultima actualizare:

    Românii vin la mare de Rusaliifoto: arhivă Click!
Românii vin la mare de Rusaliifoto: arhivă Click!

A venit vara și cei mai mulți români se gândesc la mare și plajă. Minivacanța de Rusalii este un prilej foarte bun pentru a petrece câteva zile pe litoral. Și vremea va ține cu turiștii. Meteorologii anunță că temperaturile vor urca până la 30 de grade.

Ziua de luni, 17 iulie, este a doua zi de Rusalii și este considerată zi liberă, conform Codului Muncii. Astfel că foarte mulţi români şi-au planificat să iasă la mare, în acest weekend prelungit. Cei care nu şi-au rezervat cazare din timp ar trebui să se grăbească deoarece hotelurile de pe litoral mai au foarte puţine camere disponibile.  

Preţuri speciale la cazare

Hotelierii au pregătit pachete speciale de cazare, chiar cu masă de Rusalii inclusă. Însă cei care nu au apucat să îşi rezerve cazare ar trebui să se grăbească. Deja locurile pentru perioada 15-17 iunie sunt aproape epuizate.

În Mamaia mai sunt locuri disponibile la:

Hotel Condor (4 stele ) camera dublă pentru două nopţi  este 780 de lei şi este inclus micul dejun;

Alcor Beach Hotel (4 stele) mai are 7 camere. Preţul pentru o camera dublă,  două nopţi este de  1.130 lei cu mic dejun inclus;

Locuri libere mai sunt la apartamente . La complexul Summerland Mamaia Nord  preţul este 1.050 lei pentru 2 persoane care se cazează 2 nopţi

În Costineşti  mai sunt locuri la:

Hotelul Turist Paradis (2 stele) mai sunt doar 2 camere , cu 276 de lei pentru două nopţi

Hotelul Vila Alex (2 stele ) preţul este 160 de lei pentru  două nopţi de cazare

La Hotel Atena (2 stele ) mai sunt 7 camere libere cu 187 de lei.

Complexul Minerva (2 stele), unde preţul pentru o cameră dublă estee 262 de lei.

În staţiunea Venus:

Hotel Sanda (2 stele ) mai sunt 2 camere  cu 264 de lei pentru două nopţi de cazare, 2 persoane.

La Neptun:

La Hotelul Rosemarie (2 stele ) preţul este de 190 de lei pentru camera dublă, două nopţi .

Atracţii la mare

Turiștii au nenumărate motive să aleagă, pentru minivacanță de Rusalii, litoralul românesc.

Unul dintre cele mai atractive locuri de petrecere a timpului liber este cunoscutul parc acvatic Aqua Magic din Mamaia. Copiii se pot bucura de mini-tobogane colorate, piscine buclucaşe şi personaje din poveşti, iar adulţii se pot destinde pe şezlonguri sau în jacuzzi sau pe terase. Intrarea este de 40 de lei de persoană, iar copiii cu înălţima de până la 150 cm, vor plăti 20 de lei. Programul este de luni până duminică între 10.00 şi 18.00

Telegondola. Face legătura între intrarea în staţiune şi şi piaţeta de la Cazino, oferind o privelişte extraordinară asupra mării şi lacului de la o înălţime de 50m pe o distanţă de 2 km. Programul este între 10.00 – 21.00 şi preţul unei călătorii este de 20 de lei.

Un alt loc popular printre turişti este Satul de Vacanţă de la Mamaia. Este amenajat în sudul staţiunii, între lacurile Tăbăcărie şi Siutghiol. Acolo turiştii găsesc terase şi restaurante pentru toate gusturile şi buzunarele dar şi celebrul Luna Park, un parc de distractii plin de lumini si jocuri colorat.

Delfinariul din Constanţa. Cei care vor să vadă spactacolele jucăuşilor  delfini Ni Ni și Chen Che pot vizita Delfinariul din Constanţa, de luni până duminică, la orele 11.00, 15.00 şi 19.00. Adulţii plătesc 40 lei, elevii şi studenţii, câte 10 lei, iar copiii până la 7 ani pot intra gratuit.

Turiştii mai pot vizita, de luni până duminică şi Acvariul din Constanţa. Un bilet costă 20 de lei pentru un adult şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. Iubitorii de animale pot merge în Microrezervaţie. Cu 8 lei biletul pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.

Cum este vemea de Rusalii pe plajă

Meteorologii estimează că va fi cald în acest weekend. Sâmbătă, temperatura maximă va fi de 30 de grade Celsius. Cerul va fi însorit, iar vântul va sufla slab până la moderat. Duminică şi luni vremea va fi la fel de călduroasă. Mai sunt posibile înorări, însă de scurtă durată. Şansele de precipitaţii sunt extrem de scăzute. Indicele de ultraviolete UV va fi foarte ridicat, astfel că este important ca cei care stau în aer liber să utilizeze creme de protecţie solară. Şi nopţile vor fi foarte călduroase, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

CITEŞTE ŞI: Moşii de vară - Tradiţii strămoşeşti pentru a avea bucurii şi sănătate

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net