Violenţe la mitingul diasporei; 452 de persoane au fost rănite

Ultima actualizare:

    Violenţele din Piaţa Victoriei au căpătat proporţii Foto:Octav Ganea/Inquam Photos
Violenţele din Piaţa Victoriei au căpătat proporţii Foto:Octav Ganea/Inquam Photos

Protestul din Piaţa Victoriei nu a fost lipsit de violenţe. Întunericul a adus cu sine înteţirea violenţelor, jandarmii fiind nevoiţi să apleze la tunurile cu apă şi la gazele lacrimogene. Atmosfera a fost, totuşi, destul de tensionată şi în timpul zilei. O protestatară în scaun cu rotile a fost implicată într-un accident, rămănând întinsă pe asfalt pentru o bună perioadă de timp.

Protestatara susține că s-a agățat de un jandarm, pentru a se proteja, moment în care a căzut din scaunul cu rotile. Lângă ea a sosit un echipaj medical cu o targă, însă aceasta a refuzat să primească îngrijiri medicale și să fie preluată pe targă. Ea a rămas în Piaţa Victoriei, continuând să protesteze, în ciuda faptului că a suferit câteva zgârieturi. 


    Femeia a refuzat să fie transportată la spital
Femeia a refuzat să fie transportată la spital

La ora 21, aproximativ 100.000 de persoane prezente în Piaţa Victoriei au aprins lanternele telefoanelor, în timp ce au scandat „Hoţii, „Demisia“. Pe clădirea Guvernului a fost proiectat mesajul „Jos Guvernul“. În intervalul 20.00-21.00 pompierii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 61 de persoane, potrivit adevarul.ro. Jandarmeria a explicat decizia de a folosi tunul cu apă asupra protestatarilor. „Se aruncă cu borduri, cu obiecte pirotehnice, cu bare metalice, care pun în pericol siguranţa tuturor. Nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar anumite reacţii nasc alte reacţii legale. Dacă aceste lucruri nu se vor opri vor di puse în pericol siguranţa persoanelor şi ordinea publică şi vom fi nevoiţi să folosim toate mijloacele pe care le avem în dotare“, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net