Viorel Hrebenciuc, "bun" de arest!

Ultima actualizare:

    Unul dintre cei mai puternici parlamentari români a rămas fără imunitate şi aşteaptă cătuşele DNA. Viorel Hrebenciuc este cercetat, printre altele, pentru trafic de influenţăFoto: Mediafax
Unul dintre cei mai puternici parlamentari români a rămas fără imunitate şi aşteaptă cătuşele DNA. Viorel Hrebenciuc este cercetat, printre altele, pentru trafic de influenţăFoto: Mediafax

Amurgul zeilor! Aşa poate fi numită ziua de luni, după ce plenul Camerei Deputaţilor a luat act de demisia vicepreşedintelui Viorel Hrebenciuc, care a fost, zeci de ani, unul dintre cei mai puternici oameni politici din România.

Parlamentarul a fost silit să facă acest gest deoarece este cercetat de DNA în cel mai mare dosar de retrocedări ilegale de păduri instrumentat de procurori. Surse din cadrul anchetei au dezvăluit că procurorii stau în joc de glezne şi “zgârie” la uşă în aşteptarea OK-ului pentru ridicarea fostului vicepreşedinte al Camerei. Ei mai au de aşteptat deoarece decizia se aplică după ce este publicat votul în Monitorul Oficial.

Acuzaţiile aduse lui Hrebe sunt la fel de răsunătoare ca şi şmenurile pe care le-a făcut în ultimii 25 de ani. Astfel, el este cercetat pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi folosirea unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

În acelaşi dosar au fost arestaţi deja pentru 30 de zile fiul său, Andrei, şi un fals moştenitor al familiei Sturza, Gheorghe Paltin. Acesta din urmă este acuzat de DNA Braşov că a încercat să pună mâna ilegal pe o suprafaţă de peste 43.000 de ha, cu ajutorul unei filiere din care făceau parte, alături de Viorel şi Andrei Hrebenciuc,  mai mulţi parlamentari, avocaţi şi magistraţi.

Cocoş, Niro şi Pinalti, audiaţi la DNA în dosarul Microsoft

Dorin Cocoş şi Gheorhe Ştefan
Dorin Cocoş şi Gheorhe Ştefan

Procurorii DNA au înteţit şi luni ”focul” produs de ”vâlvătaia” Microsoft. Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru zis Niro, primarul din Piatra-Neamţ Gheorghe Ştefan zis Pinalti, şi deputatul Valerian Vreme au urcat ieri, mai târâş, mai grăpiş, împinşi sau susţinuţi, treptele sediului central al DNA.  Toţi sunt acuzaţi că au luat bani pentru a favoriza diferite firme de IT pentru prelungirea licenţelor Microsoft.

În timp ce Vreme şi Cocoş au fost aduşi cu mandat, alţii au venit singuri, nu care cumva maşina Poliţiei să le poposească la uşă, iar vecinii să îi vadă cum sunt umiliţi. ”Anchetatorii ne-au spus că se pregătesc să îl reţină pe clientul meu şi apoi să îl propună pentru arestare preventivă”, a anunţat luni Cătălin Dancu, avocatul lui Gheorghe Ştefan. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net