Viorel Hrebenciuc, la intrarea la DNA Braşov: „Sunt pregătit pentru ce e mai rău”

Ultima actualizare:

    Viorel Hrebenciuc
Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc a declarat, marţi dimineaţă, la sediul DNA Braşov, unde urmează să fie audiat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, că este pregătit pentru ce e mai rău, transmite Mediafax. El a mai spus că nu îi este frică, pentru că ştie ce a făcut, iar peste două-trei luni o să se râdă de acest dosar.

Viorel Hrebenciuc a ajuns la sediul DNA Braşov, unde a fost citat, la scurt timp după ora 10.00.

Întrebat la intrarea în sediul DNA dacă este pregătit pentru ce e mai rău, el a răspuns afirmativ, menţionând însă că nu îi este frică pentru că ştie ce a făcut.

„Da, da sunt pregătit. Peste două-trei luni de zile o să râdeţi de el (dosar - n.r). Un singur lucru vreau să vă zic: de ani de zile frica domină în România. Toate acţiunile noastre sunt paralizate de frică, nimeni nu semnează o hârtie, nimeni nu are o iniţiativă, toată lumea are o spaimă celebră devenită de acum. Eu am demonstrat prin gestul meu că nu-mi este frică pentru că ştiu ce am făcut. Nu am nici un motiv să nu mă prezint cu inima deschisă în faţa procurorilor de la DNA”, a spus Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a mai afirmat că „DNA nu este sperietoare pentru cei care nu au greşit prea mult”.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie reţinut, Hrebenciuc a răspuns: „Bineînţeles”.

De asemenea, întrebat dacă se simte trădat de PSD, Hrebenciuc a răspuns: „Sunt coincidenţe care s-au întâmplat, dar în nici un caz nu m-a trădat partidul şi nici eu nu l-am trădat niciodată”.

Camera Deputaților a luat act, luni, de demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament. Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviințarea arestării preventive în două dosare, și-a depus în 21 octombrie demisia din Parlament.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri, precum şi în dosarul în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În acest dosar, fiul său, Andrei Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, în 24 octombrie, pentru 30 de zile.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net