Viorel Hrebenciuc, şpagă în păduri cât jumătate din Bucureşti?

Ultima actualizare:

    Foto: mediafax / shutterstock
Foto: mediafax / shutterstock

Deputaţii Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam au încurcat-o! După ce miercuri au fost anunţaţi că sunt inculpaţi în dosarul retrogedărilor ilegale de păduri, vineri, DNA a cerut aviz pentru arestarea lor. Procurorii spun că Hrebe ar fi vrut să pună mâna pe 12.000 de hectare de pădure.

Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam sunt acuzaţi, în dosarul privind suspiciuni de corupţie legate de atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier, că au constituit şi coordonat un grup infracţional organizat. Acesta „urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească a Tribunalului Covasna”.

harta 23 jpeg

Procurorii DNA spun, de asemenea, că în schimbul intervenţiei sale la autorităţile locale din judeţul Bacău, dar şi la cele de la nivel central, „pentru urgentarea atingerii obiectivelor stabilite în antecontract”, Hrebenciuc ar fi trebuit să primească 12.000 de hectare de pădure (n.r. – 120 de kilometri pătraţi) adică jumătate din suprafaţa Bucureştiului.

În afară de constituirea unui grup infracţional, Hrebenciuc este suspectat de trafic de influenţă, iar Adam, de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Prin urmare, procurorul şef al DNA a cerut aviz pentru arestarea celor doi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net