Viorica Dăncilă a anunțat că PSD depune plângere penală împotriva lui Iohannis

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul depune plângere penală împotriva lui Klaus IohannisFoto: Inquam/Octav Ganea
Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul depune plângere penală împotriva lui Klaus IohannisFoto: Inquam/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în Comitetul executiv al PSD, că depune plângere penală împotriva președintelui României, Klaus Iohannis, după ce acesta a susținut că Executivul este corupt.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, după ședința conducerii PSD, desfășurată la Mamaia, că PSD va depune plângere penală împotriva lui Iohannis, după ce șeful statului a afirmat că Guvernul este corupt. De asemenea, premierul a mai anunțat că nu înțelege motivul pentru care Guvernul ar trebui să vină în Parlament pentru remaniere, câtă vreme interimatul pentru posturile vacante de ministru este de 45 de zile.

Luni, premierul ar trebui să aibă o convorbire telefonică cu șeful staului pe tema miniștrilor interimari. În plus, Dăncilă spune că va sesiza CCR dacă președintele refuză numirea interimarilor. Legea permite inculparea şefului statului doar pentru înaltă trădare.

„Am considerat că avem alte probleme mult mai importante decât să mergem acum în plenul Parlamentului. Avem de rezolvat probleme pentru cetățeni. Nu văd de ce atâta grabă să mergem în Parlament”, a declarat șefa Guvernului. 

 „Când spui despre cineva că este corupt înseamnă că ai dovezile necesare pentru a demonstra acest lucru. Este de neacceptat pentru că acest lucru se vede și pentru cetățenii din România precum și în exterior. Ne întâlnim mâine cu avocații și vedem care este încadrarea”, a mai precizat primul-ministru. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful Executivului a transmis, marți, propunerile de miniștri interimari. Astfel, Niculae Bădălău a fost nominalizat la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net