Viorica Dăncilă cere referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru viol şi pedofilie, după cazul din Caracal

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunţat că şi-a anulat toate vizitele de sâmbătă şi că a avut o întâlnire cu Ministrul de Interne pentru a discuta cazul crimelor de la Caracal. Ea a mai precizat că va avea discuţii şi cu Raed Arafat, directorul STS, dar şi Ministrul Comunicaţiilor şi că vrea să ceară un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crime, viol şi pedofilie.

În urma crimelor din Caracal, unde două fete de 15 şi 18 ani ar fi fost ucise de un bărbat pe nume Gheorghe Dincă, Viorica Dăncilă a dat o serie de declaraţii, după ce a anulat vizita electorală din Bacău şi a convocat o sedinţă de Guvern, sâmbătă, la ora 12.30. 

Premierul a avut o discuţie cu Nicolae Moga şi are programate întâlniri cu Raed Arafat, directorul STS şi Alexandru Petrescu. 

"În aceste zile, un suflet tânăr, care putea fi salvat a plecat dintre noi. suntem cu toţii plini de revoltă, tristeţe şi frustrare. Am luat câteva decizii necesare , dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele de azi. M-am întâlnit de urgenţă cu Ministrul de Interne, care m-a informat asupra planului de acţiune. I-am ceut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal. Am covnocat o şedinţă cu Raed Arafat, cu directorul general STS şi cu ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu. Am decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional, grup care va fi condus de Raed Arafat. Voi propune acest grup în CSAT", a declarat Viorica Dăncilă, potrivit adevarul.ro.

Citeşte şi

Mama Alexandrei, în stare de şoc: «Sperăm că fata e în viaţă»

Discuţie halucinantă între poliţişti şi tatăl Alexandrei, fata ucisă la Caracal: «Dacă e încurcată cu vreunul, eşti bun de plată»

Mai mult, ea a preciozat că vrea un raport din partea CSAT privind cazul de la Caracal, dar şi că vrea să facă un referendum pentru a mări pedepsele pentru crime, viol şi pedofilie. 

"Analizez posbilitate convocării unui referendum pentru însăprirea pedepselor pentru viol şi pedofilie. Vrem ca în maxim 15 zile să avem o analiză. Cer să se prezinte în faţa CSAT un raport minut cu minut, decizie cu decizie, cum a acţionat fiecare pe baza competenţelor. Aştept acelaşi lucru din partea tuturor instituţiilor implicate: preşedintele României, STS şi procurorul general. Rog partidele să nu încerce să politizeze acest subiect. Am amânat Congresul PSD din data de 3 august. Avem nevoie de acţiuni ferme. Toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de funcţia deţinuţă", a mai spus Viorica Dăncilă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net