Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD: «Nu este un gest de slăbiciune»

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă a fost înlocuită la conducerea PSD de Marcel Ciolacu foto: Inquam/ Octav Ganea
Viorica Dăncilă a fost înlocuită la conducerea PSD de Marcel Ciolacu foto: Inquam/ Octav Ganea

Viorica Dăniclă nu doar că a pierdut alegerile prezidenţiale, ci şi scaunul de preşedinte al PSD. Candidatul social-democraţilor, care a obţinut un rezultat catastrofal la scrutinul de duminică (24 noiembrie) şi-a dat demisa din partid, la presiunile colegilor, deşi anterior explica faptul că nu ar avea de ce să se retragă de la conducerea PSD.

După demisia Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD, conducerea social-democraţilor a fost preluată de preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu. Deputatul este preşedinte interimar al partidului. Dăncilă a declarat că a înţeles opinia colegilor şi că este necesară o resetare a partidului. 

”Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare  a partidului, că cineva trebuie să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune şi eu consider că este momentul să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Vreau să le garantez colegilor mei că din această echipă va face parte si Viorica Dăncilă”, a declarat fostul prezidenţiabil PSD.

Primele declaraţii ale noului preşedinte PSD

Instalat în noua funcţie, Ciolacu a spus că Viorica Dăncilă va reveni la conducerea organizaţiei de femei şi a anunţat noua formulă de conducere. Întrebat ce îl recomandă pentru a conduce partidului, Ciolacu a menţionat faptul că este preşedintele Camerei, dar că mai are şi alte calităţi. El a mai spus , făcând referire la Liviu Dragnea, că perioada în care PSD era condus de un "tătuc" s-a încheiat, iar acum este condus de o echipă.

"Aş vrea, înainte de toate, să vă spun că este pentru prima oară când eu am participat la un CEX în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă şedinţa de doamna Dăncilă. (...) Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli făcute şi am ajuns la concluzia că este momentul unei resetări a partidului şi nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii, drept urmare fostul preşedinte se regăseşte în echipă, la conducerea doamnelor. (...) Nu a fost preluată această conducere prin forţă. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte dupa ce ne-a ascultat. Nimeni nu i-a cerut demisia. Cu toţii am ajuns la concluzia că e un gest normal", a declarat Marcel Ciolacu.

El a spus că primul obiectiv este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegeri normale.

"Alături de Paul Stănescu (secretar general) au intrat toate judeţele care au câştigat alegerile: preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu. Trebuie să fie şi o reprezentare regională şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri pe care le-am supus la vot: Zetea, Moldovan, Gliga, Nistorescu, Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea si Mutu Gabriel", a precizat Ciolacu.

Citeşte şi:

Gabriela Firea, atac la Viorica Dăncilă după alegeri. Gabriel Oprea, mărul discordiei în partid

Viorica Dăncilă, dezvăluiri emoționante despre familie. De ce nu are copii biologici

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net