Viorica Dăncilă îi ia apărarea Sorinei Pintea: «Pe lângă lege trebuie să existe şi omenie»

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă i-a luat apărarea fostei sale colege de breaslă, Sorina Pintea
Viorica Dăncilă i-a luat apărarea fostei sale colege de breaslă, Sorina Pintea

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, s-a declarat profund deranjată de modul în care Sorina Pintea a fost tratată din momentul în care aceasta a fost ridicată de către DNA pentru faptul că a primit mită. Fostul lider PSD a transmis un mesaj prin intermediul contului personal de socializare prin care îşi exprimă indignarea faţă de situaţia în care se află fostul Ministru al Sănătăţii.

Procurorii DNA au percheziţionat biroul Sorinei Pintea din incinta Spitalului Judeţean Baia Mare şi au găsit sume de bani pe care aceasta le-ar fi primit în legătură cu achiziţionarea de materiale sanitare de către unitatea medicală. La finalul percheziţiilor ea a fost transportată la Bucureşti şi arestată preventiv timp de treizeci de zile.

Sorina Pintea a fost târâtă din arest la Policlinica MAI
Sorina Pintea a fost târâtă din arest la Policlinica MAI

Primele zile de detenţie nu au fost deloc unele uşoare pentru fostul ministru, diagnosticat recent cu o boală autoimună, aşadar Sorina Pintea a fost consultată de un neurolog la Policlinica Ministerului de Interne. Imaginile surprinse înfăţişează o femeie slăbită, care se confruntă în mod vizibil cu dureri. Reacţiile la adresa vizitei medicale pe care a avut-o aceasta şi la aspectul bolnăvicios nu au fost unele dintre cele mai miloase, iar Viorica Dăncilă i-a luat apărarea fostei sale colege prin intermediul unui mesaj acid scris pe pagina personală de Facebook. 

„Pe lângă lege, trebuie să existe și omenie. Pentru că noi, ca societate, suntem datori cu omenie unii față de alții. Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern și am apreciat-o ca profesionist și ca om. Și știu lovitura neașteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătății. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferința ei nu e mimată. Instanța va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzațiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăție, există dreptul la demnitate și dreptul la compasiune.Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Sorina Pintea suferă de dermatomiozită
Sorina Pintea suferă de dermatomiozită

Sorina Pintea suferă de dermatomiozită

Dermatomiozita este o boală rară, fiind mai comună în rândul femeilor cu vârsta între 40 şi 60 de ani. Afecţiunea se manifestă prin slăbiciune musculară care se agravează în timp şi care debutează la nivelul gâtului sau braţelor, extinzându-se treptat la nivelul picioarelor.

Disconfortul este însoţit de modificărilla nivelul pielii, care constau în iritaţii localizate în jurul pleopelor, coatelor, genunchilor, pieptului sau spatelui. Dermatomiozita poate afecta și articulațiile, împreună sau nu cu organele interne (inimă, plămâni, esofag).

Tratamentul cu imunoglobuline, o substanţă care blochează atacul anticorpilor asupra celulelor sănătoase din organism şi care reduce riscul complicaţiilor, este cel urmat de Sorina Pintea.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net