Viorica Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european

Ultima actualizare:

    Victor Negrescu este noua propunere de comisar european a premierului demis Viorica Dăncilăfoto: arhiva Click!
Victor Negrescu este noua propunere de comisar european a premierului demis Viorica Dăncilăfoto: arhiva Click!

Premierul Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european, preşedintele Klaus Iohannis declarând că aceasta nu are nicio legitimitate pentru a face propuneri pe această poziţie.

Întrebată marţi, la ieşirea din Primăria Sănduleşti, judeţul Cluj, despre informaţiile potrivit cărora Victor Negrescu ar fi propunerea Guvernului pentru funcţia de comisar european, Viorica Dăncilă a confirmat. „Da, este o variantă domnul Negrescu, având în vedere experienţa de care se bucură: a fost europarlamentar, a fost ministrul pentru Afaceri Europene, deci îl recomandă experienţa pe care o are pentru funcţia de comisar european”, a declarat Dăncilă.

Klaus Iohannis: ”O avertizez pe doamna Dăncilă”

Conform şefului statului, desemnarea unui comisar european din partea ţării noastre de către un guvern care nu mai are niciun fel de atribuţii constituţionale şi legale în acest sens este un gest iresponsabil, de sfidare atât a cetăţenilor români, cât şi a partenerilor europeni.

Premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziţia de comisar european. Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înţeleagă că odată cu pierderea calităţii de prim-ministru a pierdut şi orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziţia de comisar european, care îi revine României. O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziţie şi să nu transmită nicio propunere către preşedinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Doar un nou guvern învestit de Parlament are întreaga legitimitate, dar şi obligaţia de a transmite urgent la Bruxelles o propunere de comisar european”, a afirmat Iohannis, care urmare a informaţiilor privind nominalizarea lui Negrescu.

Cine este Victor Negrescu

Victor Negrescu (34 de ani) a fost cel mai tânăr europarlamentar român: la 29 de ani a fost ales în mandatul 2014-2017. În 2017, a fost numit ministru delegat pentru afaceri europene. În noiembrie 2018, Negrescu și-a dat demisia din Guvern, în ciuda faptului că s-a remarcat ca fiind unul din cei mai serioși și activi miniștri, reușind printre altele preluarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării sau lansarea Trio-ului Franța-Germania-România la nivelul miniștrilor de afaceri europene.

Victor Negrescu a avut mai multe funcții în PSD: la 19 ani a fost vicepreședinte și purtător de cuvânt al organizației PSD Sector 3, la 24 de ani a fost președintele organizației PSD Alba, iar la 30 de ani a ajuns vicepreședinte PSD. Vorbește mai multe limbi străine: franceză, engleză, italiană, germană, rusă.

A făcut școala generală la Bruxelles, iar liceul la Paris. Este licențiat în Științe Politice, are un master MBA la ASE (la București). Din 2011, este doctor în Științe Politice, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene.

Citește și:

Decizie definitivă: Rovana Plumb nu este aptă pentru funcția de comisar european

Dan Nica, propus de Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, respins de președintele CE

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net