Viorica Dăncilă, noul președinte PSD. Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă, în funcția de președinte al Partidului Social Democratfoto: EPA
Viorica Dăncilă, în funcția de președinte al Partidului Social Democratfoto: EPA

Viorica Dăncilă a primit 2.828 de voturi pentru a deveni președintele PSD, devenind astfel prima femeie în această funcție. Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, cu 2.463 de voturi, iar Mihai Fifor va ocupa funcția de secretar general, după ce a strâns 2366 de voturi.

Pentru șefia PSD au candidat Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu. Pentru funcția de președinte executiv s-au luptat Eugen Teodorovici, Daniel Suciu și Daniel Florea. Se înscrisese în cursă și Sorin Bota, dar și-a anuntat retragerea sși sprijinirea lui Teodorovici.

“Vreau să vă mulţumesc pentru votul de astăzi. Votul vostru mă onorează, dar mă şi responsabilizează. Ştiu că nu este un drum uşor, ştiu că va fi complicat, ştiu că abia acum încep luptele, dar ştiu că alături de noi sunt mulţi oameni, sunteţi voi care iubiţi acest partid, sunt milioane de români care cred în noi, sunt mulţi oameni a căror speranţă este legată de Partidul Social Democrat”, a afirmat noul preşedinte al social-democraţilor.

Dăncilă a spus că atunci când i s-a propus funcţia de premier s-a gândit că are o dublă responsabilitate, având în vedere că a este prima femeie care a ocupat această funcţie, notează news.ro.“Atunci când mi se propus funcţia de prim-ministru am stat, m-am gândit şi toţi îmi spuneau să accepţi, eşti prima femeie prim-ministru. Dar foarte mulţi şi atunci m-am gândit, am o dublă responsabilitate. Am responsabilitatea de a aduce această ţară pe drumul bun, am responsabilitatea să nu-mi dezamăgesc colegii, dar am responsabilitatea pentru toate femeile din România să arăt că o femeie prim-ministru poate fi la fel de bună ca un prim-ministru bărbat”, a explicat Dăncilă. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net