Viorica Dăncilă va deveni președintele executiv al PSD deși a spus că nu va candida?

Ultima actualizare:

    Premierul Viorica Vasilica Dăncilă a spus că nu are timp să conducă partidul și vrea să fie doar premier
Premierul Viorica Vasilica Dăncilă a spus că nu are timp să conducă partidul și vrea să fie doar premier

Mai sunt două zile până la Congresul PSD de pe 10 martie dar jocurile par făcute deși candidaturile pot fi depuse până joi la ora 16.00, anunță news.ro. Organizaţia PSD Bucureşti - Ilfov a decis miercuri să o susţină pe Viorica Dăncilă - preşedinte executiv, în schimbul a două mandate de vicepreședinți: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă. Vestea vine în condițiile în care premierul Viorica Dăncilă, vehiculată de mult drept președinte, afirmase că nu nu va candida și totul este minciună

”A fost votată susţinerea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, a domnului Marian Neacşu, pentru aceeaşi functie, de secretar general" "susţinerea candidaturilor doamnei Gabriela Firea şi a domnului Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali Bucureşti-Ilfov ai PSD".

Termenul de depunere a candidaturilor pentru Congresul PSD expiră joi, la ora 16:00. Majoritatea organizaţiilor judeţene ale PSD şi-au desemnat candidaţii pentru funcţiile de conducere din partid, care vor fi votaţi la Congresul Extraordinar din 10 martie. Lista celor care şi-au depus candidatura va fi validată vineri, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional (CEx).

La Congresul Extraordinar al PSD vor avea loc alegeri pentru 16 posturi de vicepreşedinţi – opt pentru femei, opt pentru bărbaţi – pentru  funcţia de secretar general al partidului, deţinută în prezent de Marian Neacşu, şi funcţia de preşedinte executiv, deţinută acum de Niculae Bădălău.

 Potrivit news.ro, PSD Argeş îl susţine pentru postul de vicepreşedinte pentru regiunea Sud - Muntenia pe Şerban Valeca. Un alt nume vehiculat a fost cel al Rovanei Plumb, însă aceasta a declarat că nu va candida, dar dacă ministrul de Interne Carmen Dan doreşte să candideze, o va susţine. O altă candidatură este cea a lui Adrian Ţuţuianu, susţinut de PSD Dâmboviţa.

Pentru regiunea Centru, favorită ar fi deputata Roxana Mânzat din Braşov, în timp ce  PSD Bisitriţa o susţine pe Doina Pană, fost ministrul al Apelor şi Pădurilor.

Şi ministrul Turismului, Bogdan Trif, care este şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Sibiu, a anunţat marţi că va candida pentru una dintre funcţiile de vicepreşedinte, declarându-se convins că va avea susţinerea colegilor din judeţele Regiunii 7 Centru.

Ca reprezentant al regiunii de Vest, organizaţia PSD Arad a anunţat că îi susţine pe ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi pe ministrul pentru Românii de pretutindeni, Natalia Intotero.

Organizaţia regională PSD Bucureşti - Ilfov îi susţine pe primarul general, Gabriela Firea, şi pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Pentru regiunea Sud - Est, candidaţii sunt preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan şi Mirela Furtună, susţinuţi şi de PSD Buzău.

Candidaţii regiunii sud-vest la funcţia de vicepreşedinte sunt Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu, susţinuţi de organizaţiile Dolj, Olt, Mehedinţi. Aceeaşi regiune şi-a exprimat susţinerea pentre secretarul general Marian Neacşu, pentru funcţia de preşedinte executiv, însă acesta este interesat de funcţia de secretar general, pentru care este susţinut de Organizaţia regională Bucureşti - Ilfov.

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a anunţat că va candida şi pentru un post de vicepreşedinte din partea regiunii Nord-Vest.

Şi preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu este interesat de  o funcţie de vicepreşedinte, alături de senatorul Doina Elena Federovici, ca reprezentanţi ai regiunii Nord - Est

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net