Viorica Dăncilă, fără broșa norocoasă la vot. «Am votat cu inima»

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă a votat la primele ore ale diminețiifoto: Inquam Photos
Viorica Dăncilă a votat la primele ore ale diminețiifoto: Inquam Photos

Viorica Dăncilă a votat pe listele suplimentare la Colegiul "Sfântul Sava" din Bucureşti, unde a venit însoţită de soţul ei şi de Olguţa Vasilescu, în jurul orei 8:00.

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat duminică, după ce a votat în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, că a votat pentru o Românie care „să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi”.

„Am votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi, pentru că toată puterea era în mâinile unui singur om. Am votat pentru un mandat la Cotroceni în care să vedem mai multă implicare, mai multă muncă, mai mult respect şi devotament pentru poporul român şi pentru interesele noastre naţionale. Am votat cu inima şi din inimă pentru România şi pentru români”, a declarat Viorica Dăncilă după vot, potrivit news.ro.

Viorica Dăncilă a venit la vot împreună cu șefa ei de campanie, Olguța Vasilescu
Viorica Dăncilă a venit la vot împreună cu șefa ei de campanie, Olguța Vasilescu

Îmbrăcată într-un pardesiu închis la culoare, fără guler, cu o broderie din mărgele la baza gâtului, Viorica Dăncilă nu și-a mai afișat broșa norocoasă, de care nu s-a despărțit nicio clipă, pe tot parcursul campaniei electorale. Este vorba despre o broșă în formă de inimă, ”inima românească”, despre care fostul premier spune că a primit-o de la ”un om drag”.

Prezența la vot, mai mare decât în primul tur

Un număr de 239.458 de români au votat în prima oră de la deschiderea urnelor în ţară pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa fiind de 1,31 %. La primul tur, prezenţa a fost de 1,46%. Numărul votanţilor la secţiile din străinătate, cu peste 90.000 mai mare decât la primul tur.

239.458 de alegători au votat până la ora 8:00, preponderente fiind categoriile de vârstă 45 - 64 de ani şi persoanele de peste 65 de ani. Mai numeroşi sunt alegătorii din mediul urban.

Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, să-şi exprime opţiunea electorală într-una dintre cele 18.748 de secţii de votare organizate în ţară.

Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019. Gabriela Firea, din nou prima la vot. Pentru ce au votat politicienii

Alegeri prezidențiale 2019. Peste două milioane de români au votat în țară. Prezență record în diaspora

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net