Virgil Musta: „Folosiţi măcar acum vaccinul pentru a vă proteja, chiar dacă mai târziu”

Ultima actualizare:

    Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, recomandă vaccinarea, „mai bine mai târziu decât niciodată”Foto: Arhivă personală
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, recomandă vaccinarea, „mai bine mai târziu decât niciodată”Foto: Arhivă personală

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara face un apel, printr-un mesaj publicat pe Facebook, la vaccinare, „chiar dacă mai târziu”, şi atenţia că România şi Bulgaria se află la coada clasamentului privind rata vaccinării împotriva COVID-19.

„România şi Bulgaria la coada clasamentului privind rata vaccinării. Numărul mare de cazuri zilnice din acest val 4, dar mai ales numărul mult prea mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2 care necesită spitalizare şi terapie intensivă la noi în ţară, nu este deloc întâmplător.

Majoritatea persoanelor din mai toate ţările europene au înţeles pur-şi-simplu faptul că acum chiar avem o armă puternică la îndemână şi trebuie doar să o folosim. Asta au făcut”, a scris sâmbătă Virgil Musta pe Facebook.

Virgil Musta, despre vaccinarea din România

Medicul subliniază că efectele din țările europene se văd foarte clar, exprimate într-un număr foarte mic de persoane care fac forme severe sau care decedează și sistemele sanitare care nu mai sunt sub presiune.

„La noi, din diverse motive, prea putini au înţeles marele atu pe care îl au acum la îndemână: vaccinul!”, a mai precizat Virgil Musta. Medicul a explicat că avem disponibile, în România, toate vaccinurile împotriva COVID-19 şi a recomandat vaccinarea.  

„Avem avantajul de a avea disponibile şi la noi în ţară toate vaccinuri aprobate de către organismele internaţionale abilitate (Pfizer, Moderna, Vaxzevria-AstraZeneca şi Johnson&Johnson). Pe oricare dintre acestea le alegeţi, vă veţi proteja de forme critice de boală.

Avem şi doua vaccinuri disponibile pentru copii de peste 12 ani (Pfizer si Moderna), oricare dintre ele poate fi de mare ajutor pentru protejarea copiilor, pentru a putea merge la şcoală, fizic si le recomand pe ambele fără reţineri pentru vaccinarea copiilor”, a mai scris medicul.

„Avem chiar şi posibilitatea unei a treia doze (Pfizer sau Moderna) pentru persoanele vulnerabile sau pentru oricine a făcut ultima doză în urmă cu mai mult de 6 luni.

Recomandarea mea este să folosiţi măcar acum vaccinul pentru a vă proteja, chiar dacă mai târziu, după cum spune şi vorba din bătrâni: mai bine mai târziu decât niciodată! Numai împreună vom reuşi!”, a conchis Virgil Musta. România a înegistrat sâmbătă, 2 octombrie, un nou maxim al pandemiei: 12.590 de cazuri noi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net