Viscolul a zăpăcit traficul din țară. Cum se circulă cu trenul, avionul și pe șosele

Ultima actualizare:

    Traficul feroviar este deschis, astăzi, 28 noiembrie, pe toate magistralele, circulaţia trenurilor fiind, însă, adaptată la condiţiile meteo nefavorabileFOTO: INQUAM
Traficul feroviar este deschis, astăzi, 28 noiembrie, pe toate magistralele, circulaţia trenurilor fiind, însă, adaptată la condiţiile meteo nefavorabileFOTO: INQUAM

A nins viscolit în timpul nopții (27/28 noiembrie) și sunt probleme în trafic. În Capitală, în ultimele 24 de ore au fost 11 accidente rutiere. Uite cum se circulă astăzi, 28 noiembrie, cu trenul, avionul și pe șosele.

A nins mult în ultimele 48 de ore în nordul Moldovei, unde s-a depus un strat de zăpadă de 23 cm la Suceava și în Ceahlău. Sunt 10 cm de omăt la Roman, Vaslui, Întorsura Buzăului, 18 cm la Bâlea Lac. În sudul țării, unde este ”cod galben” de viscol până în această seară, sunt 5-6 cm de zăpadă, dar care este viscolită de rafale de vânt de peste 55 km/h. În consecință, traficul este mult îngreunat și se circulă în condiții de iarnă.

Se circulă în condiţii de iarnă în judeţele din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, dar fără ca vreun drum să fie blocat din cauza zăpezii. Pe Autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti ninge uşor, fără ca zăpada să se depună, carosabilul este umed, iar vizibilitatea bună. Pe Autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea ninge viscolit, vizibilitatea este redusă la aproximativ 100 - 200 de metri, este depus un strat subţire de zăpadă, dar se acţionează cu utilaje şi material antiderapant, nu sunt probleme majore.  

Cum se circulă în Capitală

Unsprezece accidente s-au produs în Capitală, în ultimele 24 de ore, iar unspreceze persoane au fost rănite uşorau anunţat, în această dimineaţă (28 noiembrie), reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului şi să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Polițiștii vă reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie, a transmis Brigada Rutieră.

Cum se circulă cu trenul

Traficul feroviar este deschis, astăzi, 28 noiembrie, pe toate magistralele, circulaţia trenurilor fiind, însă, adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, scrie news.ro. Un număr redus de trenuri înregistrează întârzieri.

Angajaţii companiei verifică starea infrastruturii pe toate secţiile de cale ferată de pe raza celor 17 judeţe aflate sub ”cod galben” de ninsori şi viscol.

”Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească”, au mai anunţat reprezentanţii CFR.

Avioanele au întârzieri

Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că astăzi, 28 noiembrie, pot fi înregistrate întârzieri de până la 30 de minute din cauza operaţiunilor de degivrare a aeronavelor înainte de decolare.

Până la acestă oră nu sunt curse anulate.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net