Vizită istorică a președintelui Iohannis în America

Ultima actualizare:

    Președintele României se va întâlni cu Donald Trump pe 9 iunie
Președintele României se va întâlni cu Donald Trump pe 9 iunie

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Statele Unite, a ținut un discurs cu ocazia primirii distincției Light Unto the Nations, în cadrul Forumului Global American Jewish Committee – Sesiunea formală destinată liderilor internaționali. Azi, șeful statului se va întâlni cu directorul CIA, iar vinery cu președintele Donald Trump.

„Ca țară care a trecut prin întunericul dictaturii comuniste, am parcurs un drum lung. Ne-am confruntat și am depășit multe provocări în procesul de construire a unei democrații solide bazate pe statul de drept, o economie de piață liberă și o societate deschisă. O societate care îi ajută pe cetățenii săi să aibă o voce puternică, chiar dacă trebuie să apere aceste valori pe stradă”, a afirmat, potrivit hotnews.ro, Klaus Iohannis. „Prin eforturile, dedicarea și uneori sacrificiile poporului nostru, România își ocupă locul potrivit printre națiunile care valorizează, protejează și promovează aceste principii”, a mai spus președințele Iohannis. „Îndrăznesc să spun că România este o țară puternică. Puterea sa nu este dată de către geografie sau circumstanțe. Ea este dată de către valorile pe care le promovăm și de către hotărârea sa de a contura un rol distinct al țării mele în salvgardarea securității regionale și transatlantice. În acest context va pot asigura că vom fi unul din cei mai puternici piloni transatlantici în Uniunea Europeană. Legătura transatlantică va continua să fie cea mai puternică garanție a noastră pentru securitate, libertăți fundamentale și prosperitate”, a mai afirmat șeful statului.

Premiat pentru că a promovat democrația  

Klaus Iohannis a primit, luni, la Washington, distincția „Light Unto the Nations”, premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American șefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice. Ceremonia s-a desfășurat în cadrul Forumului Global al AJC, care are loc în capitala Statelor Unite, în perioada 4-6 iunie, cu peste 3.000 de participanți din peste 70 de state. Forumul Global al AJC este cea mai mare întrunire a unei organizații evreiești la nivel mondial, la care participă șefi de state, de guverne, miniștri ai afacerilor externe, reprezentanți ai Congresului SUA și ai instituțiilor federale.

Distincția i-a fost decernată președintelui României pentru rolul său decisiv în consolidarea democrației și statului de drept, pentru eforturile sale susținute în combaterea antisemitismului și pentru întărirea relațiilor țării noastre cu SUA și Israel. Șeful statului se află, începând de duminică, într-o vizită de șase zile în SUA. Azi, el se va întâlni cu directorul CIA, iar vineri va fi primit la Casa Albă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net