Vlad Voiculescu, despre numărul morților de Covid-19: Există indicii că sunt raportate ”mai puține decese”

Ultima actualizare:

    Morții de COVID vor fi înmormântați creștinește, îmbrăcați și cu slujbă dar sicriul rămâne în continuare sigilat la priveghi
Morții de COVID vor fi înmormântați creștinește, îmbrăcați și cu slujbă dar sicriul rămâne în continuare sigilat la priveghi

Ministrul demis al Sănătății Vlad Voiculescu sugerează că numărul morților de Covid-19 nu este raportat corect de către autorități. „Am început o investigație care arată diferențe fundamentale între ceea ce se raportează și datele reale”, a declarat Voiculescu în prima declarație publică după demitere.

„O să îl rog pe dl ministru interimar, care ocupă funcția de prim-ministru, să revadă metodologia făcută în guvernarea partidului domniei sale cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID. Nu aș vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reușit să documentăm. Investigația pe care am început-o arată diferențe fundamentale între ceea ce se raportează și datele reale”, a declarat Vlad Voiculescu într-o conferință de presă susținută vineri dimineața.

Întrebat ce a vrut să zică mai exact, Voiculescu a răspuns: „Există indicii că sunt diferențe între decesele raportate, mai puține decese. Vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie schimbată”, a mai spus Voiculescu.

Vlad Voiculescu a fost demis marți

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, iar premierul Florin Cîţu a transmis preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare. Surse politice afirmă că, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, premierul Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care a şi-a dat acordul. 

Premierul Florin Cîțu a fost nemulțumit de faptul că secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, cu sprijinul ministrului Voiculescu, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.

Citește și:

Vlad Voiculescu, prima reacție după demitere, atac la Florin Cîțu: Premierul s-a transformat în primul epidemiolog al ţării

Emil Boc, mesaj dur pentru USR PLUS după demiterea lui Vlad Voiculescu: ”Nu ne luăm mingea și plecăm”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net