Vlad Voiculescu, despre redeschiderea școlilor din 8 februarie: „Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare”

Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat vineri, 15 ianuarie, că redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie vine la pachet cu o serie de reguli care trebuie respectate atât de profesori, cât și de elevi.

„Președintele a anunțat ieri că de pe 8 februarie vor fi redeschise școlile. Vor fi deschise școlile, desigur în anumite condiții de siguranță și în anumite condiții epidemiologice.

Mai precis, dacă trendul rămâne acela pe care îl vedem astăzi, respectiv dacă lucrurile chiar se îmbunătățesc. Nu este o garanție, dar este o promisiune că dacă evoluția lucrurilor ne permite acest lucru, atunci e un obiectiv de a redeschide școlile.

Care sunt măsurile care se iau pentru redeschiderea școlilor

Nu o vom face fără măsuri de precauție și printre măsurile de precauție vor fi următoarele: vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi.

A doua măsură pe care o luăm este testarea, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt contacți ai celor identificați pozitiv”, a anunțat Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă de la Palatul Victoria. De asemenea, revenirea la cursuri este decisă de numărul de cazuri.

Ministrul Sănătății a vorbit și de Ordonanța de Urgență prin care Guvernul decontează campania de vaccinare. „În OUG stabilim un lucru extrem de important, felul în care vor fi remuneraţi cei care vor vaccina populaţia în următoarele luni. Cei care muncesc în afara programului de lucru vor fi remuneraţi cu o sumă de 90 de lei pe oră, dacă e vorba de medici, 45 de lei pe oră pentru asistenţi medicali, 20 de lei pe oră pentru registratori. Vorbim de sume brute. Lucrul acesta a fost stabilit prin OUG”, a explicat ministrul.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net