Vlad Voiculescu, după ce România a urcat pe locul 1 în Europa la numărul de decese Covid. «Măcar copiii să-i salvăm»

Ultima actualizare:

    Vlad Voiculescu crede că România va fi nevoită să ceară sprijin european în gestionarea valului patru al pandemiei de coronavirusfoto: Inquam Photos
Vlad Voiculescu crede că România va fi nevoită să ceară sprijin european în gestionarea valului patru al pandemiei de coronavirusfoto: Inquam Photos

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus la noi în țară, în ultimele zile. România a raportat cel mai mare număr de decese zilnice din cauza noului coronavirus.

Vlad Voiculescu compară, luni seară, într-o postare pe Facebook, situaţia epidemiologică de acum cu cea din martie-aprilie când era ministru.  

Fostul ministru al Sănătății arată că cei doi indicatori importanţi erau incidenţa şi numărul şi gradul de ocupare al paturilor ATI.  

”Martie - Aprilie:  

1. maximum a fost de peste 6.000 de cazuri / zi; 

2. 1.400-1.600 paturi ATI pentru pacienţii Covid19, aproape toate ocupate. 

Astăzi:  

1. Nu mai departe de mâine vom depăşi deja 6.000 de cazuri / zi  

2. Conform datelor oficiale, la nivel naţional avem doar 1.087 de paturi de ATI; În toată România mai erau astăzi doar 19 paturi libere; în Bucureşti niciunul. 

Şi totuşi, ce am văzut peste weekend la televizor au fost imagini cu Superman Cîţu la Vama Veche. Bravo”, a scris Voiculescu pe Facebook.  

Vlad Voiculescu: ”Celelalte ţări europene vor trece mai uşor prin acest val, o să le putem cere ajutorul”

Fostul șef de la Sănătate consideră că premierul Cîţu nu mai are niciun motiv să arunce vina pe Ministerul Sănătăţii.  

”Targetul de 1.600 paturi repetat papagaliceşte pare că a fost complet uitat chiar de către autorul acestuia acum când nu mai are niciun interes să arunce vina pe MS. După ce am auzit de sute de ori că «avem o campanie de vaccinare de succes», astăzi suntem pe locul 1 în Europa şi pe locul 10 în lume la numărul de decese zilnice. Din fericire - şi asta este singura veste bună in acest context - celelalte ţări europene vor trece mult mai uşor prin acest val decât noi - o să le putem cere ajutorul, ceea ce premierul, dr. Arafat şi ministrul Cseke ar trebui să facă imediat. Măcar copiii să-i salvăm”, a mai scris Voiculescu.  

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.342 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 78 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 952 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere. 230 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 20 dintre ei fiind la ATI. Judeţele Ilfov şi Satu MAre au depăşit rata de infectare de 3 la mie.

Citește și:

Toate locurile ATI Covid din București sunt ocupate. «Vin tineri nevaccinați, cu forme severe»

Spitalele se pregătesc cu locuri la ATI special pentru copii. Raed Arafat: "Varianta Delta are un impact mai mare la tineri"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net