Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce cerea mită 200.000 euro de la un om de afaceri. Cel care a mers să ia banii este şoferul lui Vlasov.


Potrivit probelor strânse de
procurori, Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri
Petroczki Gheza Iosif, unul din jucătorii importanţi în industria de
tipar din România, transmite Agerpres.

Vezi şi: Ce şi-a aranjat fetele avocatul şpăgar!

Împreună cu un partener de afaceri, Petroczki Gheza Iosif avea pe rolul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, încă din anul 2013, un dosar de arbitraj, ce avea ca obiect pretenţiile formulate de către SC Infopressgroup SA.

Prin intermediul unui avocat, Petroczki Gheza Iosif a fost contactat de Mihail Vlasov, iar între cei doi a avut loc o întâlnire pe data de 13.3.2014, la sediul Curţii de Arbitraj, ocazie cu care Vlasov l-a întrebat pe omul de afaceri dacă ştie că are proces, dacă este conştient că îl va pierde şi că va fi obligat să plătească suma de 4 milioane euro, iar denunţătorul i-a replicat că pretenţiile reclamantului Infopressgroup SA sunt nefondate.

Vlasov i-a spus lui Petroczki Gheza Iosif că 'este puţin important dacă pretenţiile reclamanţilor sunt fondate sau nu', iar ideea este că o să fie 'obligat la plata a 4 milioane euro', sens în care omul de afaceri a fost întrebat dacă doreşte să câştige procesul şi dacă da, atunci dacă e 'dispus să contribuie'.

Anchetatorii susţin că acesta a fost momentul în care denunţătorul a înţeles clar că, în fapt, i se solicită o sumă de bani, dacă doreşte să câştige procesul.

La data de 18.03.2014, în jurul orei 20,00, Vlasov s-a întâlnit cu Petroczki Gheza Iosif în incinta restaurantului englezesc din Hotelul Hilton.

Vlasov era însoţit de prietenul şi şoferul său, Onofrei Adrian Ioan, căruia îi spusese că merge la un meci de fotbal. În realitate, Vlasov i-a spus să oprească autoturismul la restaurantul Hotelului Hilton, pentru “a avea o discuţie” cu o persoană despre care spunea el că insistă să stea de vorbă.

Anchetatorii au ca probă o convorbire ambientală purtată între Vlasov şi Petroczki Gheza Iosif.

Vlasov Mihail: Aveţi banii la dumneavoastră?

Petroczki Gheza Iosif: Da. E afară. Îi am în maşină.

Vlasov Mihail: La maşină, nu? Merge băiatu' cu dumneavoastră. Să plecăm acuma...

Petroczki Gheza Iosif: Da, bine.

Vlasov Mihail: Merge cu mine... merge băiatul ăla cu dumneavoastră.

Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Şi ne mai întâlnim doar data viitoare. Nu vorbim la telefon, nu mai daţi telefon nici cu... [neinteligibil]... niciodată, da?

Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Bine domnu...

Vlasov Mihail: Şi aştepţi la... [neinteligibil]... Te duci fix la maşină şi vin şi eu la maşină.

Onofrei Adrian Ioan: Da, da.

Vlasov Mihail: Dacă veniţi prima dată cu ăia două sute, no.

Vlasov Mihail: Vorbim de... vorbim de jumătate din bani. Vorbim de jumătate, deja. Tranşa asta şi diferenţa de trei sute la termenu' viitor.

Petroczki Gheza Iosif: Deci, încă trei sute, termenu' viitor?

Vlasov Mihail: Ă?

Petroczki Gheza Iosif: Deci... încă trei sute la termenu' viitor?

Vlasov Mihail: La termenu' viitor, da!

Vlasov Mihail: Normal. Dumneavoastră o vedeţi de... ca şi cum noi nu ne-am discutat nimic. Dumneavoastră vă vedeţi în mod normal ...[neinteligibil]... o continuare. Când o să vină sorocul pronunţării o să ...[neinteligibil]... Asta-i... asta-i singura, asta e ceea ce trebuie să se întâmple, asta se va întâmpla.


Pe 20 martie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă de procurorii DNA.
 
 
Loading...