VOICULESCU LA ÎNCHISOARE. Magistraţii l-au condamnat la zece ani în dosarul ICA

Ultima actualizare:

    Mogulul Dan Voiculescu nu a scăpat de închisoare, deşi în ultimii şase ani s-a folosit de tertipuri avocăţeşti
Mogulul Dan Voiculescu nu a scăpat de închisoare, deşi în ultimii şase ani s-a folosit de tertipuri avocăţeşti

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au considerat că mogulul se face vinovat de spălare de bani şi de trafic de influenţă.

UPDATE: Voiculescu s-a predat poliţiştilor

Dan Voiculescu nu a aşteptat să fie ridicat de acasă şi s-a predat la sediul IPJ Ilfov. Instanţa de judecată a emis pe numele său un mandat de arestare, care va fi pus în aplicare de poliţişti. Omul de afaceri va fi transportat de aici la penitenciar.

UPDATE: Sediul Antenelor, confiscat

Sediul în care îşi desfăşoară activitatea posturile Tv ale fiicelor lui Dan Voiculescu va fi confiscat, în urma sentinţei de azi. De asemenea, statul va confisca 5,8 milioane de lei din averea fiicelor lui Voiculescu. Confiscările au loc pentru recuperarea prejudiciului cauzat statului. Instanţa a pus sechestru pe toate bunurile şi conturile lui Voiculescu.

UPDATE: Voiculescu va fi ridicat de acasă

Dan Voiculescu nu s-a prezentat la Curtea de Apel pentru a-şi primi sentinţa, ci a aşteptat acasă decizia magistraţilor. Omul de afaceri va fi ridicat de acasă şi dus în arest fiindcă sentinţa e executorie.

Zâmbetul i-a dipărut de pe buze. Mogulul Dan Voiculescu a primit zece ani de închisoare în cazul ICA. Deşi înainte de verdict declarase că nu se teme de puşcărie, Voiculescu a primit o lovitură grea de la judecători. El îşi va petrece următorii zece ani după gratii, după ce a fost acuzat că s-a folosit de calitatea sa de om politic pentru a obţine în mod fraudulos un teren al institutului la un preţ mult mai mic decât acesta valora. Anchetatorii au stabilit că statul a fost prejudiciat cu peste 60 de milioane de euro, în urma privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi prof. Gheorghe Mencinicopschi, care a primit o pedeapsă cu executare de opt ani. Acesta a fost acuzat că a subevaluat valoarea terenului pe care Voiculescu a pus mâna, din calitatea de director general şi membru al consiliului de administraţie al ICA.

Procurorii DNA au cerut zece ani de închisoare pentru Voiculescu şi şase ani de închisoare pentru Mencinicopschi. În septembrie 2013 Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, însă mogulul a atacat decizia cu recurs. Acum, pedepsa a fost mărită cu cinci ani, la cererea procurorilor.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net