Carmen Dan a anunţat miercuri seară (29 noiembrie) că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare. IGPR anunţă că a fost deschis dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private.


Ministrul de interne, Carmen Dan, a afirmat, miercuri seară (29 noiembrie), la România TV, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a informat că a ridicat dispozitivul pentru verificări şi că a fost deschis dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private. Dispozitivul găsit în casa în care locuieşte ministrul de interne Carmen Dan este unul de înregistrare audio ieftin, care ar putea veni din zona privată, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, citat de news.ro. Marincea a mai spus că SRI va oferi tot sprijinul în ancheta asupra acestui caz.

Dispozitivul va fi expertizat

”În cursul zilei de 29 noiembrie 2017,  în urma sesizării formulate de ministrul de interne, s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la domiciliul demnitarului, unde a fost efectuată o cercetare la faţa locului, în urma căreia a fost identificat şi ridicat un dispozitiv care urmează a fi expertizat”, a anunțat Parchetul ICCJ. Cercetările vor continua sub coordonarea Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 
 
Loading...