Vom avea cel mai cald Crăciun din istorie?

Ultima actualizare:
-26° C  Korvantunturi,  Finlanda. Aici, Moşul se deplasează  doar cu renii
-26° C Korvantunturi, Finlanda. Aici, Moşul se deplasează doar cu renii

“Moş Crăciun cu plete dalbe/ A sosit de prin nămeţi/ Şi aduce daruri multe/ La fetiţe şi băieţi!”. Ei bine, cel mai simpatic şi iubit bătrânel din lume chiar a sosit de prin nămeţi, însă în România n-a dat de zăpadă, ci de soare, aşa că pe reni i-a lăsat acasă.

“Este prima dată când Moşul poartă ochelari de soare”, ne-a spus zâmbind cel mai îndrăgit bătrânel din lume. Moş Crăciun a ajuns ieri în România, după ce a “zburat” peste 25.000 de kilometri. Bătrânelul vine tocmai din Korvatunturi (Finlanda – Laponia Finlandeză), un orăşel situat la 200 de km de cercul polar arctic şi spune că a lăsat acasă stratul de un metru de zăpadă, iar aici a crezut că-i vară.

Moşul îi aşteaptă pe copii în regatul său, «Santa Claus Kingdom»
Moşul îi aşteaptă pe copii în regatul său, «Santa Claus Kingdom»

“Când am plecat, la noi erau minus 26 de grade, iar aici azi (n.r. luni, 14 decembrie) sunt 8 grade. Pentru mine e ca şi cum ar fi vară. Pentru că nu e zăpadă, am lăsat renii acasă şi i-am înlocuit cu o bicicletă. Aşa o să mă menţin şi-n formă”, ne-a declarat râzând bătrânelul, care are o barbă ce măsoară 70 cm.

Moşul ne-a spus că-n fiecare an primeşte peste un milion de scrisori de la copii, iar în Finlanda există un serviciu poştal special, astfel că toţi copiii primesc răspuns la scrisori. Atunci când nu pregăteşte cadourile pentru prichindei, Moşu’ ascultă rock şi joacă fotbal. Adoră să mănânce şi spune că zacusca românească e delicioasă. Pe autenticul Moş Crăciun îl puteţi întâlni la parcul de distracţii “Divertiland Playland”, din zona Pipera, până în 20 decembrie. Intrarea costă 25 lei/adult, 35 lei/copii - în timpul săptămânii şi 50 de lei de copil - în weekend. 


    Moşul îi aşteaptă pe copii în regatul său, «Santa Claus Kingdom»
Moşul îi aşteaptă pe copii în regatul său, «Santa Claus Kingdom»

Zăpadă doar la munte, de Crăciun 

Au fost 14 grade luni, 13 decembrie, la Calafat, cu zece grade mai mult decât ar fi normal pentru această perioadă. Astfel, acest Crăciun ar putea fi cel mai cald din ultimii 30 de ani. Recordul de căldură a fost înregistrat la Câmpina, în anul 1985: 23,4 grade. În mod normal, în această perioadă ar trebui să fie între 2 şi 5 grade, iar noaptea între minus 11 şi minus un grad.

Specialiştii britanici de la Centrul European de Prognoză spun că, de marţi, 15 decembrie, temperaturile vor fi în scădere şi nu vor mai depăşi 3 – 5 grade. După acest episod, de la o zi la alta se încălzeşte din nou şi vor fi maxime până la 9 – 13 grade. Sunt condiţii pentru precipitaţii slabe, în special burniţe, între 16 şi 18 decembrie, apoi în jurul datei de 22 decembrie.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net