Vor carduri de sănătate şi pentru copii

Ultima actualizare:

    Cardurile s-ar putea elibera începând cu primăvara anului viitor
Cardurile s-ar putea elibera începând cu primăvara anului viitor

Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a declarat azi că ia în calcul extinderea cardului de sănătate pentru copii. Asta după ce autoritățile au depistat o rețea de medici care eliberau rețete fictive pe numele unor copii cu handicap.

"Vreau să extindem varianta de card, varianta informatică și pentru categoria 0-18 ani. Ne gândim să facem lucrul acesta de anul viitor, probabil dau orientativ lunile martie-aprilie anul viitor, când ar putea intra în vigoare", a declarat ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, prezent la festivitatea de deschidere a evenimentului "Zilele Institutului Clinic Fundeni", citat de rtv.net.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu
Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu

Ministrul a spus că, în prezent, se lucrează la identificarea celei mai ușoare modalități de implementare a acestei măsuri.

Măsura ar putea fi implementată cel mai probabil în lunile martie-aprilie anul viitor, după ce luna trecută procurorii DIICOT au destructurat o rețea din care făceau parte 25 de persoane din Constanţa, Brăila, Bucureşti şi Focşani (medici, farmaciști, consilieri locali și interlopi).

Aceștia sunt acuzați că au decontat reţete false de medicamente pentru boli grave, iar după introducerea cardului de sănătate au continuat jaful, eliberând prescripţii pe numele unor copii cu handicap.

Reţeaua, care numai în ultimii patru ani a furat peste două milioane de euro, a fost pusă pe picioare încă din 2009, de un interlop din Brăila.

Cardurile au devenit obligatorii pentru consultația adulților începând de la 1 septembrie 2015.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net