Vor fi replici la cutremurul de vineri? Ce spun specialiștii

Ultima actualizare:

    Constantin Ionescu, directorul general al INFP spune că activitatea seismică din zona Vrancea este normală și nu vor fi replici la cutremurul din 31 ianuarie 2020FOTO: Click!
Constantin Ionescu, directorul general al INFP spune că activitatea seismică din zona Vrancea este normală și nu vor fi replici la cutremurul din 31 ianuarie 2020FOTO: Click!

Un cutremur de magnitudinea 5,2 pe scara Richter s-a produs în această dimineață, 31 ianuarie, la ora 3.26.47, în zona seismică Vrancea. Foarte mulți oameni l-au simțit și s-au speriat, mai ales că puteau veni și replici mai puternice ale cutremurului. Ce spun specialiștii.

Cutremurul din 31 ianuarie, din zona Vrancea a trezit mulți români în toiul nopții. Au așteptat cu inima la gură să vadă dacă urmează replici mai puternice.

Specialiștii Institutului Național pentru Fizica Pământului spun că activitatea seismică din această zonă este una normală.

Ce spun specialiștii despre cutremurul din 31 ianuarie 2020

Constantin Ionescu, directorul general al INFP, vine cu lămuriri în ceea ce privește cutremurul de 5,2 grade pe scara Richter produs vineri dimineața (31 ianuarie) și vorbește despre replicile care ar putea urma.

„Activitatea seismică din zona Vrancei este una normală, iar cutremurul cu magnitudinea 5,2 care s-a produs în această dimineaţă nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Albania sau Turcia”, a declarat Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) pentru Agerpres.

 ”Cutremurul produs în Vrancea nu are legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Albania sau recent în Turcia. Este o altă adâncime la care se produc cutremurele în România, iar activitatea seismică este o activitate normală a Vrancei. Din când în când mai apare câte un cutremur de magnitudine 5,2 sau chiar până în 6. De obicei, la aproximativ doi ani se produce un cutremur în zona aceasta, între 5 şi 6 grade. Câteodată se produc şi două seisme de acest fel”, a precizat Constantin Ionescu, citat de aceeași sursă.

”Replicile la cutremurele acestea din Vrancea nu apar la magnitudinea de 5,2 sau până la 6. De obicei, apar replici la cutremurele mari, de peste 7. Este o activitate seismică normală, pentru că nu au existat alte preşocuri sau altă activitate mai densă înainte care să prezică cutremurul acesta. Repet, totul este normal”, a mai spus Constantin Ionescu.

Şeful INFP a subliniat că în 2019 a fost o perioadă în care s-au înregistrat cutremure „multe şi mici”, între 3 şi 4 pe Richter, dar la o adâncime de peste 130 de kilometri.

Citește și:

Cutremur în România. Ce trebuie să faci în caz de seism. Ghidul pentru situaţii de urgenţă

De ce nu a transmis RO-ALERT avertizare cu privire la cutremurul de azi-noapte: „Populația este needucată!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net