Vor fi restricții de circulație pe Valea Prahovei și pe Litoral, din cauza focarelor. Nu se respectă măsurile

Ultima actualizare:

    Drumul spre stațiunile din Valea Prahovei au devenit din nou aglomerate
Drumul spre stațiunile din Valea Prahovei au devenit din nou aglomerate

Cazurile de coronavirus cresc de la o zi la alta în Constanța și Prahova, astfel că autoritățile se gândesc serios să instituie restricții de circulație pe Valea Prahovei și pe Litoral. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că în aceste zone se respectă cel mai puțin măsurile impuse.

Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus.  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că se analizează situația de pe Valea Prahovei și Litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot Litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a precizat  Nelu Tătaru, la Digi24.

Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, ministrul a spus că nu, dar că „agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”.

„Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a mai spus demnitarul.

Astăzi se va decide dacă se redeschid restaurantele

Totodată, acesta a declarat că astăzi, 29 iunie, se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor.

Bilanțul oficial arată că avem o rată de 4% de infectare și o transmitere comunitară accentuată. Ministrul Sănătății a recomandat în acest sens respectarea regulilor: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul și dezinfectatul mâinilor.

„Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a subliniat el.

Ultimul buletin arată că în județul Pahova sunt 365 de cazuri de coronavirus, iar în Constanța 429. La nivel național, erau declarate ieri, 28 iunie, 291 de noi infectări.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cazurile-de-coronavirus-sunt-crestere-se-vor-lua-masuri-severe-daca-numarul-va-fi

https://www.click.ro/news/national/ministrul-sanatatii-dupa-cresterea-cazurilor-de-coronavirus-ce-spune-despre

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net