Vor să taie copacul ca să scape de bufniţe

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scandal la Iaşi, din cauza unor bufniţe care şi-au făcut „casă" într-o salcie situată în curtea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Reprezentanţii instituţiei vor să taie copacul, sătui de mizeria pe care o lasă păsările în urma lor. Biologii s-au scandalizat şi vor să protesteze ca să salveze salcia de la tăiere.

Peste 20 de ciufi de pădure, specie cunoscută şi sub numele de „bufniţa cu urechi", s-au aciuat, peste iarnă, într-o salcie aflată în curtea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi. Este al treilea an în care păsările îşi fac casă în copac, vreme de 12-14 săptămâni, pentru refugiu şi odihnă, dar şi pentru a-şi găsi mai uşor hrana. Bufniţele vânează în special şoareci, fapt considerat un beneficiu pentru proprietarii de case din zona Copou.

Şefii CJAS Iaşi sunt însă nemulţumiţi de mizeria pe care păsările o fac în curte şi discută, de câteva săptămâni, prin şedinţe despre posibilitatea de a tăia copacul. Mai mult, locatarii din zonă susţin că inspectorii de la Direcţia Silvică şi de la Mediu au marcat deja arborele pentru tăiere. Biologii ieşeni sunt scandalizaţi de iniţiativă şi au formulat imediat o scrisoare de protest.

Aceste păsări revin în fiecare iarnă în acelaşi loc, iar specialiştii spun că fără salcie, ar fi în pericol de moarte. Îngrijoraţi de amploarea posibilelor consecinţe legale, şefii CJAS susţin acum că totul este o neînţelegere. „Nu este cazul nicicum de a se tăia copacul. Pe cei de la Direcţia Silvică i-am chemat să facă verificări. Dacă este o problemă de stabilitate vom căuta soluţii, să consolidăm salcia, de exemplu", a spus Robert Dancă, şeful CJAS Iaşi.

Este al treilea an în care păsările “se mută” în această salcie (Fotografii: bună ziua iaşi)

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net