Voucherele de vacanță pentru bugetari ar putea crește la 2.080 de lei! Banii vor intra direct pe card

Ultima actualizare:

    Voucherele de vacanță vor crește în extra sezonFoto: Arhiva Click!
Voucherele de vacanță vor crește în extra sezonFoto: Arhiva Click!

Vești bune pentru bugetari! Valoarea voucherelor de vacanță va fi majorată de la 1.450 lei la 2.080 lei pentru cei ce aleg să meargă în vacanță în extrasezon. Propunerea a fost făcută de Ministerul Turismului și va fi discutată în perioada următoare.

Beneficiarii pot opta să își petreacă vacanța în lunile octombrie - noiembrie și martie - aprilie, când de regulă se înregistrează un număr redus de turiști, și vor primi vouchere majorate, potrivit Digi24. Este un sprijin acordat industriei turistice, pentru că în acest mod s-ar asigura suplimentarea în perioadele mai sărace ale anului. Industria balneo ar fi foarte avantajată de aceasăt propunere. 

Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu reprezentanții industriei turismului, iar propunerea ar putea fi îmbunătățită, a anunțat ministrul de resort Bogdan Trif. Mpsura distriburii de vouchere de vacanță va fi prelungită și după 2020. Voucherele de vacanță au eliminat aproximativ 60% din turismul „la negru”: De asemenea, în 2019, numărul beneficiarilor s-a dublat față de anul trecut. Bogdan Trif a declarat că se dorește ca de anul viitor, voucherele de vacanță să se dea sub formă de bani, pe cared: „Ne dorim ca voucherele să se dea pe card, pentru că vrem să fim și mai ecologiști și să nu risipim în mod inutil hârtia”.

 „Avem o idee legată de voucherele de vacanţă, în extrasezon. Ştiţi că noi astăzi dăm 1.450 lei pentru sezon şi am spus să verificăm dacă operatorii de turism ar dori, desigur şi cei care beneficiază de aceste facilităţi, şi de extindere a sezonului, să spunem aşa, şi să alocăm 2.080 lei. Este o discuţie în derulare”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Deva, citat de Antena 3.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net