«Vreau să termin facultatea în ţară şi să plec în străinătate»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Înghesuială mare, ieri, la Universitatea de Medicină Bucureşti. Peste 4.500 de candidaţi au dat examen de admitere. Cei mai mulţi s-au îndreptat spre Facultatea de Medicină Dentară, unde au fost 9,7 pe un loc. Şi asta, pentru că din această meserie ies bani frumoşi, mai ales peste hotare, unde vor să ajungă mulţi dintre candidaţi, după cum ne-au mărturisit chiar ei.

Emoţii şi nervi întinşi la maximum, ieri dimineaţă, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti. De la primele ore ale dimineţii, cei peste 4.500 de candidaţi înscrişi pe liste, însoţiţi de părinţi, s-au postat în faţa porţii universităţii, aproape blocând circulaţia în zonă.Bătălia cea mai cruntă s-a dat pe locurile de la Facultatea de Medicină Dentară, 131 la număr. Pentru acestea s-au înscris 1.280 de candidaţi, dintre care 44 au optat pentru locurile cu taxă. La Medicină, au fost 5,2 pe loc, adică 2.262 de candidaţi înscrişi pe 432 de locuri.

 Peste 4.500 de absolvenţi de liceu au dat admitere, miercuri, la UMF Bucureşti

simeon stalpnicul png

De ce e aşa de mare înghesuială la Medicină, în condiţiile în care medicii se plâng că au salarii mici? Ne lămuresc chiar cei care au ales această facultate. „Am ales Facultatea de Medicină, fiindcă este pasiunea mea din copilărie, aş vrea să termin facultatea în ţară şi apoi să plec în străinătate, în SUA sau în Anglia. Mă tentează mai mult America, fiindcă sunt mai multe oportunităţi. Mi se pare că salariile din România sunt prea mici pentru timpul şi munca depuse", a declarat, pentru Adevărul, Mihnea Ivan, din Câmpina.

La Politehnică, s-au înscris 8.000 de candidaţi, în acest an

simeon stalpnicul png

La SNSPA, au fost 5 candidaţi pe un loc

simeon stalpnicul png

Peste 17.000 de absolvenţi au cerut indemnizaţia de şomaj

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat, ieri, că peste 17.000 de absolvenţi au solicitat indemnizaţia de şomaj de la începutul lunii iulie şi până în prezent, dintre care aproximativ 16.200 provin din învăţământul liceal şi postliceal. Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă la cerere, lunar, pe o perioadă de şase luni, în sumă fixă, respectiv 250 de lei, adică 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, de 500 de lei. Indemnizaţia poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii şi se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ.

Citeşte şi:

Te interesează un job în UE? Uite ce şanse ai!

Nu ai luat Bac-ul? Învaţă o meserie!

Ministrul muncii: «Absolvenţii care nu au luat Bac-ul pot primi indemnizaţie de şomaj de 250 de lei»

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net