Orice lucru are un preţ, aţi zice. Ei bine, nu şi bunurile dintr-un magazin din sectorul 4 al Capitalei, care sunt oferite gratuit oricărui bucureştean care le solicită.


Primul magazin în care nu eşti obligat să plăteşti pentru obiectele pe care ţi le doreşti s-a deschis pe strada Turnu Măgurele nr. 17A, la iniţiativa Primăriei Generale.

Pentru a intra în posesia unui articol vestimentar ori a unei jucării, gratuit, trebuie să munceşti o oră în cadrul centrului social Ominis, care funcţionează aici. Complexul e format dintr-o grădiniţă, o creşă, un centru de zi pentru persoane vârstnice, cantină, centru de zi pentru copii cu handicap şi o spălătorie. Un aşezământ cu o suprafaţă de 3.800 mp, greu de întreţinut.

Dorina  Curmei a fost infirmieră la viaţa ei. O oră de muncă în centrul Ominis a fost floare la ureche

CLIIMA20140605_0179_1.jpg

Toate produsele sunt donate de bucureşteni. Şi voi puteţi să aduceţi aici lucrurile care vă prisosesc (Fotografi: Sever Gheorghe)

Fiindcă centrul social nu are personal numeros pentru toate muncile de întreţinere, bucureştenii sunt chemaţi să dea o mână de ajutor. Ieri, Dorina Curmei (51 de ani) şi-a dorit din toată inima să facă o bucurie nepoţilor ei, Laurenţiu şi Nicolas, lăsându-i să-şi aleagă câte o jucărie din raft.

Ea a ales o cămaşă, pe care a pus ochii încă de la intrare. Pentru aceste lucruri, care le-au înseninat tuturor ziua, Dorina a muncit o oră în cadrul centrului, călcând rufe pentru cei cazaţi aici.

„Oricine poate intra în magazinul acesta. Aici pot găsi obiecte de uz casnic, îmbrăcăminte sau jucării, donate de alţi bucureşteni care se pot lipsi de ele. Produsele sunt în stare bună, iar hainele sunt expuse în magazin spălate şi călcate", ne-a spus Carmen Stamat, inspector al Direcţiei de Asistenţă Socială Bucureşti.  

 
 
Loading...